Frică. Cu ușile închise. Dragnea face ultimele retușuri înainte de CEx
Politic Social Ultima Ora

ULTIMA ORĂ. PSD Alba s-a răsculat împotriva lui Dragnea. Tensiunile sunt extraordinare

Potrivit unui comunicat transmis luni de PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu (nume predestinat) a fost ales președinte pentru un mandat de patru ani, iar organizația județeană nu se află printre filialele în care se vor organiza alegeri pentru funcția de președinte, scrie Mediafax.

”Dorim să infirmăm ferm informațiile apărute în presa locală conform cărora domnul președinte Dîrzu s-ar afla într-o situație de interimat, caz care ar determina alegeri anticipate în PSD Alba. Reamintim opiniei publice faptul că domnul Dîrzu a fost ales președinte al PSD Alba pe un mandat întreg de 4 ani conform art. 86 din Statutul Partidului Social Democrat. În urma alegerilor locale din 2016, dumnealui și-a înaintat demisia de onoare Comitetului Executiv Național (CExN), demisia nefiind acceptată de echipa de conducere a partidului și neproducând astfel efecte juridice. Ulterior, domnul președinte Ioan Dîrzu a fost reconfirmat în funcție și de organizația județeană”, se arată în comunicat.

Ioan Dîrzu și-a înaintate demisia ca urmare a rezultatelor slabe obținute la alegerile locale din 2016.

CExN al PSD a stabilit, sâmbătă, la Neptun, să se organizeze alegeri pentru funcția de președinte în 11 organizații județene conduse de lideri interimari, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PSD.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a propus sâmbătă, la Neptun, în ședința Comitetului Executiv Național al partidului, să se organizeze alegeri județene pentru funcția de președinte în toate filialele conduse de lideri interimari, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate participante la ședință.

Potrivit surselor citate, după ce CExN a admis propunerea lui Dragnea, președintele partidului le-a cerut liderilor județeni interimari ai PSD să înceapă chiar de săptămâna viitoare pregătirile pe plan local pentru organizarea de conferințe județene de alegere a noilor președinți.

Printre filialele vizate s-ar fi aflat și Alba.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.