ULTIMA ORĂ! Gabriela Firea a declarat război Guvernului Cîțu! Judecătorii chemați să intervină 1
Exclusiv Politic Ultima Ora

ULTIMA ORĂ! Gabriela Firea a declarat război Guvernului Cîțu! Judecătorii chemați să intervină

Senatorul PSD, Gabriela Firea, se pregătește să depună plângere penală pe numele premierului și miniștrilor de finanțe și al muncii, dacă nu vor fi dublate alocațiile, așa cum prevede legea aflată în vigoare.

„Avem o lege în vigoare, este vorba despre legea 14/2020, care prevede dublarea alocațiilor, lege care a fost promulgată și de președintele țării, de asemenea a fost declarată constituțională de către CCR.

Ce se întâmplă de un an și jumătate, de când avem guvernarea PNL, iar apoi PNL-USR: modalități de tergiversare a aplicării acestei legi.

Aș vrea să știu ce explicații dau acești politicieni familiilor din România că nu au găsit bani în buget pentru o sumă infimă, 0,27%, și au găsit bani pentru tot felul de achiziții care nu erau urgente, nu erau presante.

În schimb, pentru copii nu numai că nu au avut milă și atenție, dar nici măcar nu au oferit un procent infim care nu însemna altceva decât aplicarea legii în vigoare.

Ar dori să ajungem să depunem plângeri penale. Noi nu suntem cu plângeri penale, politica se face în Parlament, dar asta este calea.

Nouă ne spun juriștii: dacă legea nu se aplică, plângere penală pentru abuz în serviciu pentru miniștrii care nu o aplică – începând cu premierul, ministrul de finanțe, ministrul muncii.

Deci, asta este următoarea etapă, nu ne lăsăm”, a spus Gabriela Firea,la antena3.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.