ULTIMA ORĂ! Firea se opune vaccinării obligatorii! Ce spune senatorul PSD! 3
Politic Ultima Ora

ULTIMA ORĂ! Firea se opune vaccinării obligatorii! Ce spune senatorul PSD!

Senatorul PSD, Gabriela Firea nu este de acord ca vaccinarea împotriva Covid-19 să devină obligatorie.

Firea spune că PSD susţine sută la sută poziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care consideră că vaccinul împotriva COVID-19 trebuie să fie opţional şi să nu devină o condiţionare pentru călătorii sau pentru alte drepturi fundamentale ale omului.

Drepturile omului trebuie sā primeze!

Fiecare trebuie sā decidā pentru propria persoanā!

Sustinem 100% poziția Organizației Mondiale a Sănătății care consideră că vaccinul anti-covid trebuie să fie opțional și nu trebuie să devină o condiționare pentru călătorii sau pentru alte drepturi fundamentale ale omului.

Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie propus anterior de PSD și invocat acum de unii responsabili din ministerul Sănătății, pentru a justifica introducerea obligativității vaccinării anti-covid, nu se referă la vaccinarea întregii populații, ci doar la vaccinarea copiilor și nu la vaccinare anti-covid, ci la vaccinuri consacrate care au fost administrate de zeci de ani, fără efecte secundare și cu beneficii incontestabile pentru copii.

Proiectul de lege al PSD lua în calcul interesul superior al copiilor pe care statul este obligat să-l susțină și să-l garanteze. Legea se referea la vaccinurile testate în perioade îndelungate și care ofereau garanția că nu există riscuri asupra copiilor care se vaccinează.

În plus, legea prevedea ca situațiile speciale să fie reglementate în funcție de recomandările OMS.

Articolul invocat acum de unii responsabili din Ministerul Sănătății nu se referă la vaccinarea adulților, cum greșit au interpretat.Art. 6. (1) Vaccinarea copiilor cu vaccinurile prevăzute în CNV, aprobat prin ordin al ministrului Sănătății, precum și cu cele administrate în situații epidemiologice speciale întregii populații ori unor grupuri de populație este obligatorie.

Așadar, obligativitatea vaccinării vizează strict „vaccinarea copiilor” și se referă fie la vaccinurile prevăzute în schema națională obligatorie, fie la alte vaccinuri administrate unor adulți în situații epidemiologice speciale.

Mai mult, în alin. 2 al aceluiași articol se detaliază ce înseamnă situațiile epidemiologice speciale.o (2) Situațiile epidemiologice speciale și grupurile de populație ce urmează să fie supuse vaccinărilor obligatorii în aceste situații se stabilesc prin ordin al ministrului sănătății, la propunerea GTCAV și/sau la recomandarea OMS.

”Or, în cazul pandemiei de COVID, dată fiind perioada de testare scurtă a vaccinurilor administrate până în prezent, OMS a subliniat că se opune vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului..Deci, există o recomandare clară din partea OMS de care trebuie să se țină seama.

În urma analizelor făcute până în acest moment, s-a stabilit că riscurile privind vaccinarea anti Covid nu sunt mai mari decât beneficiile.

De aceea vaccinul anti Covid este recomandată, dar nu poate fi obligatorie”, susține Firea.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii