Bombă din Parlament pentru Dăncilă și Tăriceanu. Demisia de urgență. Gest incalificabil
Tăriceanu îi dă knock out lui Dăncilă. ”Dacă m-aș fi apucat să dau din casă”
Ultima Ora Politic

Dăncilă, față în față cu Tăriceanu, după anunțul liderului ALDE despre alianța cu Pro România

Președintele social-democraților Viorica Dăncilă va avea, luni, o întâlnire cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX. Întrevederea vine pe fondul intenției ALDE de a forma o alianță cu Pro România.

Discuțiile de luni vor avea loc în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu le-ar fi transmis colegilor de partid un mesaj intern în care le-a comunicat că, la ședința formațiunii de săptămâna viitoare, le va propune spre validare o alianță politică cu Pro România, au declarat surse din ALDE, pentru MEDIAFAX.

Astfel, urmează ca la întrunirea forului statutar al ALDE de săptămâna viitoare să fie discutat subiectul în vederea luării unei decizii în acest sens, au explicat sursele citate.

Acest lucru ar însemna trecerea ALDE în opoziție și implicit ieșirea de la guvernare, au mai spus sursele menționate.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Executivul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-o „guvernare impotentă”. Acesta a avut, totodată, discuţii cu Pro România pentru a forma o alianţă.

Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu au avut, miercuri seară, o şedinţă a coaliţiei, în care au stabilit respingerea proiectului de lege privind amnistia şi graţierea în Parlament.

Cele două partide nu au ajuns încă la un consens privind restructurarea Guvernului, potrivit unui comunicat de presă transmis de ALDE.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare şi cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunţat că va merge pe varianta unei remanieri.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.