Ultima oră! Anunț de la Bruxelles! Ce se va întâmpla cu românii vaccinați anti-Covid 19! FOTO 3
Exclusiv Politic Ultima Ora

Ultima oră! Anunț de la Bruxelles! Ce se va întâmpla cu românii vaccinați anti-Covid 19! FOTO

Europarlamentarul român, Tudor Ciuhodaru, vrea ca toți românii, care s-au vaccinat anti-Covid-19, să nu aibă niciun fel de interdicție în a călători în spațiul comunitar.

”Vreau ca toți românii, vaccinați sau nu, să poată circula liber la nivel european.

Amendamentul pe care l-am depus azi are drept obiectiv prioritar stabilirea libertății de circulație, nediscriminatorie, la nivel european și revenirea la normalitate pentru transport și turism.

Concret amendamentul Ciuhodaru prevede:

1. Comisia Europeană și toate statele membre trebuie să restabililească libertatea de circulație la nivel european și revenirea treptată la normalitate pentru transport și turism.

2. Dacă acest lucru se va face prin elabolarea a unui certificat verde de călătorie de către Comisie acesta trebuie să îndeplinească simultan trei condiții esențiale.

Să fie:

a) Unitar – același conținut – care să conțină un sistem de recunoaștere reciprocă a procedurilor de vaccinare, a testelor PCR și a dozărilor de anticorpi.

b) Nediscriminator – oricare dintre aceste proceduri asigură individual aceași libertate de mișcare.

c) Gratuit- pentru a asigura deplina libertatea de mișcare la nivel european toate aceste proceduri de vaccinare sau testare vor fi asigurate gratuit tuturor cetățenilor europeni. Sper ca toți europarlamentarii români să susțină acest demers”, spune Ciuhodaru.

Ultima oră! Anunț de la Bruxelles! Ce se va întâmpla cu românii vaccinați anti-Covid 19! FOTO 4

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.