România începe consultările cu Ucraina pe tema Canalului Bâstroe
România începe consultările cu Ucraina pe tema Canalului Bâstroe
Politic Ultima Ora

România începe consultările cu Ucraina pe tema Canalului Bâstroe. Prima rundă de discuții, vineri, 4 martie

Primele discuții dintre România și Ucraina pe tema Canalului Bâstroe, vor avea loc, vineri 4 martie.

„Au fost o serie de paşi care s-au făcut de ambele părţi în legătură cu activităţile desfăşurate de Ucraina pentru a menţine calea navigabilă.

Am stabilit o comunicare oficială între cele două Ministere de Externe. Au fost schimburi de informaţii referitoare la caracterul lucrărilor pe care le-am făcut. Am primit o cerere pentru a măsura lucrările pe care Ucraina le-a desfăşurat, iar această cerere este în lucru. (…)

Între timp, este necesar să avem consultări tehnice la nivel de specialişti cu privire la lucrările pe care Ucraina le-a desfăşurat şi sunt foarte încântat să vă spun că aceste consultări vor avea loc mâine”, a declarat ambasadorul, joi, la Parlament.

Încep discuțiile pe Canalul Bîstroe
Încep discuțiile pe Canalul Bîstroe

Întâlnirea „va fi o bună ocazie pentru ca cei implicaţi, profesionişti, care înţeleg, să schimbe informaţii concrete despre lucrările efectuate şi despre următorii paşi”.Ihor Prokopchuk a precizat că din partea ucraineană consultările vor fi conduse de ministrul Infrastructurii, care va fi însoţit de o echipă multidisciplinară.

„Ne aşteptăm ca şi partea română să participe cu reprezentanţi de la mai multe instituţii abilitate”, a adăugat ambasadorul, conform agerpres.ro.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.