Tudorel Toader a anunțat lista candidaților la funcția de procuror european
Politic Ultima Ora

Tudorel Toader s-a enervat pe Carmen Dan pentru că a certat judecătorii din cauza lui Dragnea: ”Să ne respectăm limitele de competență”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, întrebat la Suceava despre reacția ministrului de Interne, Carmen Dan, la decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea, a spus că toți trebuie să își respecte limitele de competență constituțională.

Tudorel Toader a fost întrebat sâmbătă la Suceava ce părere are despre reacția ministrului de Interne, Carmen Dan, la decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea.

“De multe ori legile sunt adoptate în grabă, spre exemplu când codurile, legi fundamentale, au fost adoptate prin procedura angajării răspunderii Guvernului sau prin ordonanță de urgență, iar Curtea Constituțională a făcut zeci de modificări ale acestora. Să vă răspund punctual (…) cred că lucrurile se vor echilibra, se vor stabiliza. Am absolut aceeași părere pe care dumneavoastră sau ca orice român o are când vede că un judecător, un procuror sau o asociație profesională se exprimă acolo unde legea nu este perfectă. Alta este situația când se exprimă un judecător sau un procuror, ei pot ca prin intermediul CSM să formuleze observații consultative doar cu privire la legile justiției. Actul de justiție se desăvârșește în sala de judecată, de asta sunt independenți judecătorii, pentru că acolo nu le spune nimeni cum să procedeze. Transmit pe această cale faptul că fiecare dintre noi, cu funcție sau fără funcție, cu demnități înalte, fără demnități înalte, să cunoaștem și să ne respectăm limitele de competență constituțională, limitele de competență legală”, a răspuns ministrul Justiției, conform Mediafax.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a reacţionat la decizie, precizând că este vorba de o decizie politizată. Carmen Dan a catalogat hotărârea drept „răspunsul vindicativ nu numai la presiunea străzii, ci şi la încercarea autorităţilor de a reforma statul de drept”.

„Cumpătarea este o dovadă de înțelepciune și, atât timp cât lupta nu s-a dus până la capăt, consider că este mai bine să taci inteligent, decât să jubilezi gratuit… Nu este pentru prima dată când eu și colegii mei de partid trebuie să ne arătăm unitatea și tăria de caracter în fața unor momente grele. Am fost și voi fi alături de președintele partidului, Liviu Dragnea, şi sunt convinsă că, până la final, își va demonstra nevinovăția. Nu este o decizie definitivă! Este evident că această sentință este una politizată. Este răspunsul vindicativ nu numai la presiunea străzii, ci și la încercarea autorităților legislative și executive de a reforma statul de drept, acela real! De a armoniza legislația respectând Constituția și deciziile CCR, așa cum se întâmplă în orice democrație autentică!”, a scris Carmen Dan, pe Facebook.

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii