Teodorovici a propus închisoare pentru datornicii la stat 1
Economic Politic Social Ultima Ora

Teodorovici a propus închisoare pentru datornicii la stat

Eugen Teodorovici a depus, în cursul zilei de vineri, un proiect de act normativ conform căruia cei care nu plătesc datoriile la stat vor vedea cum este în închisoare. Iată care este termenul scadent, înainte de reținere, și câți ani de pedepsă vor primii datornicii. Ce spune ministrul Finanțelor?

Ministrul Finanțelor a depus vineri, la Senat, un proiect de act normativ care arată pedeapsa cu ani grei de închisoare pentru cei care nu-și plătesc datoriile la stat. Vizate sunt atât persoanele fizice, cât și cele juridice.

Taxele și impozitele prevăzute în Anexă pentru neplată care vor fi pedepsite cu închisoarea sunt: Impozitul pe dividende; Impozitul pentru veniturile din activităţi independente; Impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuală; Impozit pe venitul din salarii şi asimilate salariilor; Impozitul pe veniturile din arendă; Impozitul pe veniturile sub formă de dobânzi; Impozit pe veniturile sub formă de dividende; Impozitul pe veniturile impozabile obţinute din lichidarea unei persoane juridice sau din reducerea capitalului; Impozitul pe veniturile din pensii; Impozit pe veniturile din premii şi jocuri de noroc; Impozit pe veniturile din alte surse; Impozitul pe veniturile obţinute de o persoană fizică dintr-o asociere între o persoană fizică şi o persoană juridică, contribuabil potrivit titlului II şi III din Codul fiscal; Contribuţia de asigurări sociale; Contribuţia de asigurări sociale de sănătate; Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi; Impozit datorat pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal.

Cât va fi pedeapsa?

„Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 6 ani reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul scadent prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege”

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.