Tăriceanu dă garanții în Franța. Statul de drept din România funcționează perfect
Politic Justiție Social Ultima Ora

Tăriceanu spune că nu există dosar pentru el pe Microsoft, e manipulare de presă

Călin Popescu Tăriceanu susține, într-o postare pe Facebook, că în timpul guvernării pe care a condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licențelor la care face referire dosarul DNA  în care este acuzat că ar fi primit mită 2 milioane de euro.

”În primul rând, nu s-a primit la Senat vreo solicitare din partea procurorilor, așa cum se speculează în presă. În al doilea rând, presupunând că va veni, aceasta va urma traseul procedural pe care îl urmează oricare astfel de cerere. În al treilea rând, în timpul guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licențelor la care face referire dosarul. Contractul a fost semnat în guvernarea Năstase, plăți s-au făcut în guvernările care au urmat perioadei 2005-2008, dar nu în guvernarea Tăriceanu. Hotărârile de guvern, la care văd că face referire o parte din presă, prevedeau începerea procesului de inventariere a licențelor. Am promovat aceste HG în contextul în care Microsoft amenința că va da România în judecată, caz în care riscam ca statul român să piardă mulți bani. În fața acestor evidențe, să vorbești despre acuzații de mită, este lipsit de sens”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Precizările liderului ALDE vin după ce, potrivit unor surse judiciare, DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală pe numele său, fiind acuzat că a luat mită două milioane de euro pe vremea când era prim-ministru, adică 10% dintr-un contract de 20 de milioane pentru licenţe software Microsoft.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.