FĂRĂ PRECEDENT. Liviu Dragnea Dezlănțuit la adresa Uniunii Europene. ”Nu putem adopta poziția ghiocelului”
Politic Ultima Ora

SRI, somat să facă public protocolul semnat cu Dragnea

Deputatul USR Lucian Viziteu susține că exista un protocol cu SRI semnat chiar de Liviu Dragnea în timpul mandatului său de ministru al Dezvoltarii Regionale, acesta fiind singurul astfel de protocol pentru care nu s-a cerut desecretizarea.

„Salut decizia anumitor institutii de a desecretiza protocoalele semnate de Serviciul Roman de Informatii cu structuri si institutii din statul roman. Astfel de documente sunt de interes public si este obligatoriu ca cetatenii romani sa cunoasca arhitectura institutionala a statului roman.

In acelasi timp, solicit Serviciului Roman de Informatii si Ministerului Dezvoltarii Regionale sa faca public si protocolul semnat intre aceste doua institutii, pe care se afla chiar semnatura domnului Dragnea”, declara deputatul USR Lucian Daniel Stanciu Viziteu, membru in comisia de control a SRI, se arată într-un comunicat al deputatului citat.

Acesta reaminteste ca art. 14 din Legea SRI prevede ca serviciul colaboreaza cu diverse alte institutii, printre care si o serie de ministere, dar nu mentioneaza si Ministerul Dezvoltarii.

„Conform acestor prevederi legale, SRI era obligat sa colaboreze institutional in primul rand cu institutiile mentionate expres, printre care se afla Ministerul Justitiei si Ministerul Public. Nicaieri nu avem insa stipulata expres necesitatea SRI de a semna un protocol secret cu Ministerul Dezvoltarii Regionale.

De aceea, solicit acestor institutii sa faca public acest document, pentru a vedea daca domnul Dragnea a incalcat sau nu legea in momentul in care a semnat acest protocol. In acelasi timp, solicit institutiilor media care au aratat un interes major fata de subiectul protocoalelor sa arate acelasi interes si fata de protocolul secret semnat de Liviu Dragnea”, afirma deputatul USR.

Lucian Viziteu a precizat ca a cerut oficial in urma cu cateva saptamani actualului ministru al Dezvoltarii, vicepremierul Paul Stanescu, sa ii remita copii dupa toate protocoalele secrete semnate in ultimii ani de ministerul pe care il conduce, inclusiv cele semnate in mandatul lui Liviu Dragnea, a declarat pentru ziare.com.

Intr-adevar, interpelarea oficiala in vederea obtinerii unui raspuns scris a fost inregistrata pe 4 iunie si, conform paginii Camerei Deputatilor, are ca termen de primire a raspunsului data de 27 iunie. Pana in acest moment, in spatiul public s-a vorbit de nenumarate ori despre protocoalele semnate de SRI cu institutii din sistemul judiciar, dar nu si despre cel semnat de fostul ministru Liviu Dragnea personal.

Luni, SRI a declasificat protocolul semnat cu Parchetul General si Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.