Șocant. Persoanele care au semnat ”Fără penali în funcții publice” au fost vizitați de poliție acasă
Politic

Șocant. Persoanele care au semnat ”Fără penali în funcții publice” au fost vizitați de poliție acasă

Deputatul USR Mihai Botez, reprezentând județul Vaslui în Camera Deputaților, a susținut o declarație politică în care a atras atenția asupra încercărilor primarilor de a intimida cetățenii care au semnat pentru inițiativa de modificare a Constituției „Fără Penali în Funcții Publice” sau pentru inițiativa legislativă cetățenească „Oameni Noi”, încercări întâlnite în județul Vaslui și multe alte județe.

„Aș vrea să vorbesc astăzi de presiunile, amenințările și intimidările făcute asupra celor din mediul rural în principal, care au semnat inițiativa de modificare a Constituției numită ”Fără penali în funcții publice” sau inițiativa legislativă ”Oameni noi”.

Sub pretextul că verifică veridicitatea semnăturilor, cetățenilor le este trimisă poliția acasă. De față cu noi, cei care merg să depună spre validare dosarele la primării, primarii le aduc injurii cetățenilor care au semnat sau îi amenință cu represalii.

Domnilor primari, poate că acei oameni, acei cetățeni în serviciul cărora vă aflați, știu că sunt cetățeni liberi, într-un stat ce are conducători cu apucături dictatoriale ce-i drept. Nu trebuie să-i învățați dumneavoastră ce-i bine și ce-i rău. Oamenii pot face bine distincția și trebuie lăsați să se exprime. Ar trebui să vă preocupe siguranța lor, și de aceea aveți poliția locală, să asigurați ordinea publică a localității. Ar trebui să vă asigurați că au acces la servicii publice de calitate, dar și că sunt reprezentați la vârful comunității lor de un om responsabil, onest și respectabil.” a declarat deputatul Mihai Botez.

„Nu mai sunteți respectabil, domnule primar, atunci când îi desconsiderați pe cetățenii comunității dumneavoastră nu doar în gândurile dumneavoastră ci chiar fără nici o jenă, pe față, atunci când vă calcă pragul sau când vă duceți dumneavoastră peste ei sub diverse pretexte. Este inadmisibil acest comportament în democrație, iar cei care aveți aceste apucături dictatoriale, sper să fiți drastic sancționați de electorat sau să înțelegeți că sunteți în serviciul cetățenilor și să vă comportați ca atare și să schimbați ceva.

Stimați cetățeni ai României, atât timp cât nu avem voie să ne exprimăm liber sau nu avem curaj să ne exprimăm pentru că ne gândim la ce o să spună primarul în funcție sau altcineva cu funcție, atunci nu mai avem democrația pentru care ne-am luptat atâta timp. Mergeți la vot și alegeți oameni onești, deschiși la dialog și care înțeleg și aplică principiile democratice.

Domnilor primari, renunțați la apucăturile dictatoriale, reveniți-vă în fire și înțelegeți-vă menirea. Aceste inițiative nu sunt împotriva dumneavoastră ci sunt așteptări legitime ale cetățenilor de la societatea noastră, o societate democratică, liberă și prosperă.

Pentru că am fost acuzați că semnăturile campaniei „Fără penali în funcții publice” nu au fost strânse corect, îi rog pe toți semnatarii să intre pe site-ul amsemnat.farapenali.ro și să-și reafirme semnătura, iar dacă sunteți amenințați sau intimidați de către autorități, vă rog să mă contactați pe mine sau colegii mei parlamentari din celelalte județe din țară.

Să avem încredere că putem trăi demni, liberi și prosperi în țara noastră!” a conchis deputatul Mihai Botez.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.