Kovesi îl îngroapă definitv pe Tudorel Toader. Lovitură cruntă pentru PSD
Kovesi îl îngroapă definitv pe Tudorel Toader. Lovitură cruntă pentru PSD
#ANA BIRCHALL #CURTEA CONSTITUTIONALA #DNA #LAURA CODRUTA KOVESI #TUDOREL TOADER #VALER DORNEANU Breaking News curții Justiție Politic psd Ultima Ora

ȘOC PENTRU DORNEANU! KOVESI ÎI DĂ LOVITURA DE GRAȚIE. TUDOREL TOADER IMPLICAT

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a făcut publice detalii din cererea adresată instanței de fosta șefa a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Kovesi va afla răspunsul magistraților europeni pe data de 5 mai, iar dacă aceștia îi vor da dreptate actualului Procuror Șef European, atunci, multe dintre deciziile Curții Constituționale se vor lovi de nulitate.

”Decizie fără precedent în ceea ce privește activitatea CCR condusă de Valer Dorneanu. Mâine va fi o altă zi extrem de importantă pentru modul în care, în unele cazuri, CCR a soluționat în ultimii ani cu majoritatea condusă de Dorneanu, extinzându-și practic competențele.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) va pronunță pe 5 mai verdictul în cazul Laurei Codruța Kovesi, potrivit unui anunț făcut de instanța europeană.

O decizie favorabilă în acest caz va avea un impact semnificativ în ceea ce privește activitatea CCR cu atât mai mult cu cât în această speță raportor a fost domnul Valer Dorneanu! Voi reveni mâine după decizia CEDO!”, scrie fostul ministru al justiției Ana Birchall.

Kovesi a fost demisă de către Tudorel Toader de la șefia DNA.

Ce reclamă Kovesi

Amintim că Laura Codruța Kovesi susține în plângerea adresată CEDO că procedura de revocare a încălcat drepturile omului pentru că nu a avut calitatea de parte în conflictul soluționat de instanța constituțională, nu a fost citată în față Curții Constituționale și nu a avut posibilitatea de a avea cel puțîn calitatea de intervenienta pentru a exprimă un punct de vedere în apărarea să.

În plus, deciziile CCR nu pot fi contestate, potrivit legislației din România.

„Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce privește revocarea din funcția de procuror șef al DNA că urmare a Deciziei nr.358 din 30 mai 2018 pronunțată de Curtea Constituțională”, a declarat Kovesi.

În 30 mai 2018, Curtea Constituțională a constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională între ministrul Justiției și președintele Klaus Iohannis, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.