E OFICIAL. DEMISIE DE RĂSUNET ÎN GUVERNUL VIORICA DĂNCILĂ
Politic Ultima Ora

ȘOC: Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a DEMISIONAT

Surse de la Palatul Victoria au relatat pentru stiripesurse.ro faptul că Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat vineri, imediat după o ședință de guvern tensionată. Motivul demisiei ar fi reprezentat de lipsa de susținere în pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul UE.

Până la publicarea articolului, ministrul nu a putut fi contactat.

Ministrul Victor Negrescu s-a remarcat ca fiind unul din cei mai serioși și activi miniștrii reușind printre altele preluarea Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării sau lansarea Trio-ului Franța-Germania-României la nivelul miniștrilor de afaceri europene.

De altfel oficialii europeni și mai mulți lideri de partide politice din România au subliniat nivelul ridicat de pregătire din punct de vedere tehnic a Președinției României la Consiliul UE lăudând performanțele ministrului.

Mai mult decât atât, numele lui Victor Negrescu a fost vehiculat deseori pentru funcția de prim ministru datorită faptului că este cunoscut a fi puternic susținut în Partidul Social Democrat și mai ales la nivelul Partidului Socialiștilor Europeni dar și pentru capacitatea sa de a genera majorități politice. Recent a reușit aprobarea în unanimitate în comisiile de afaceri europene a priorităților de țară pentru Președinția României la Consiliul UE.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.