ȘOC ÎN PSD! Olguța Vasilescu este terminată! Soțul său are probleme mari cu procurorii DNA! FOTO 5
Exclusiv Justiție Politic Ultima Ora

ȘOC ÎN PSD! Olguța Vasilescu este terminată! Soțul său are probleme mari cu procurorii DNA! FOTO

Fostul preşedinte al PSD Dolj Claudiu Manda şi fostul director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj Marius Nicolae Simcelescu au fost trimişi în judecată de DNA pentru folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv abuz în serviciu.

Europarlamentarul PSD, Claudiu Manda, care este soțul Olguței Vasilescu, primarul Craiovei, este acuzat că a intervenit, în 2015, pe lângă Simcelescu, pentru a şterge, în mod nelegal, datoriile unor beneficiari de ajutor social din comuna Bratovoeşti, în cazul cărora se constatase că a fost încasat în mod necuvenit.

”Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Iulian-Claudiu Manda, la data faptei preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid, pentru folosire a influenţei ori autorităţii ca persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, şi Marius Nicolae Simcelescu, la data faptei directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul.

Potrivit DNA, Manda ar fi intervenit, în 5 iunie 2015, pe lângă directorul AJPIS Dolj, Marius-Nicolae Simcelescu, simpatizant şi militant al aceluiaşi partid, ocazie cu care şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea ce decurgeau din calitatea de preşedinte al organizaţiei judeţene, pentru a-l capacita pe director să se implice în soluţionarea favorabilă a problemelor beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoeşti (Dolj), lucru pe care directorul instituţiei l-ar fi făcut prin încălcarea legii”, arată DNA.

ȘOC ÎN PSD! Olguța Vasilescu este terminată! Soțul său are probleme mari cu procurorii DNA! FOTO 6

Ca urmare, AJPIS DOlj  a suferit un prejudiciu de 315.850 lei, reprezentând bani nerecuperaţi de la cele 59 de persoane şi în cazul cărora se emiseseră deja deciziile de recuperare a sumelor plătite necuvenit.

AJPIS Dolj s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 315.850 lei, reprezentând prejudiciu material cauzat prin fapta lui Simcelescu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curţi de Casaţie şi Justiţie (instanţă competentă pe motiv că unul dintre inculpaţi este în prezent membru al Parlamentului European) cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

DNA menţionează că, anterior, procurorii au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a inculpatului Ion Marin, la data faptei primar al comunei Bratovoeşti (Dolj), pentru instigare la folosirea influenţei sau autorităţii de către persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi fals intelectual în formă continuată.

E petrece mare azi în Partidul Social Democrat! Fosta șefă a Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și Claudiu Manda, aflat pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, fac petrecerea de nuntă. Cei doi s-au căsătorit civil și apoi religios în luna februarie, chiar de „Dragobete”, iar sâmbăta aceasta fac petrecerea de nuntă. Bugetul.ro vă dezvăluie astăzi ce sumă impresionantă vrea să obțină cuplul Olguța Vasilescu-Claudiu Manda, după cheful din această seară. La începutul lunii februarie, presa din Craiova dezvăluia că Olguța Vasilescu și Claudiu Manda și-au cumpărat o casă boierească în centrul orașului, în valoare de 230.000 de euro, o mare parte din bani fiind împrumutați. Cu această ocazie, Manda a precizat că speră să achite împrumutul după petrecerea de nuntă. „Am cumpărat casa cu suma de 230.000 de euro. O mare parte din bani a fost împrumutată de la cunoscuți, cu contract la notar. Sper să achit împrumutul după petrecerea de nuntă”, declara, pentru Ziarul de Craiova, la acea vreme, Claudiu Manda. Ulterior, la un post de televiziune, el a mai spus că a împrumutat 121.500 de euro. „230.000 de euro se compun din 150.000 de euro cash, prin tranzacție bancară și 80.000 de euro însemnând contravaloarea unui apartament în centrul orașului, de 101 mp. Suma de 150.000 de euro se compune din 121.500 de euro luați împrumut de la trei prieteni și diferența de 28.500 banii mei”, a declarat Claudiu Manda. Ca atare, potrivit declarației date de Claudiu manda în presa locală, cuplul speră să obțină, după petrecerea din această seară, nu mai puțin de 121.500 de euro.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii