Șoc în Politica românească. Dăncilă s-a dat singură în judecată. Șefa PSD a fost abuzată 1
Document Bombă de la Bruxelles. Dăncilă este Terminată. Milioane de români au fost înșelați de șefa PSD. FOTO
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic

Șoc în Politica românească. Dăncilă s-a dat singură în judecată. Șefa PSD a fost abuzată

Un proces fără precedent în lumea politică din România, în care șeful Guvernului Viorica Dăncilă cheamă în judecată Romarg, principalul furnizor de servicii de găzduire de tip shared și înregistrare domenii din România, și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică – (ICI) București.

Acest institut se află de la începutul anilor 2000 în subordinea Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, deci în subordinea Guvernului.

ICI București deține Registrul de Domenii RoTLD, unde se poate verifică dacă un domeniu există sau nu, iar dacă nu aparține deja cuiva poate fi „închiriat”, costul fiind de 14,28 de euro/an.

Dacă plata nu este efectuată, el devine din nou disponibil și poate fi înregistrat de către o altă persoană.Viorica Dancila și PSD sunt reprezentați în acest caz de casă de avocatură „Mocanu și Asociațîi”. Societatea a fost coordonată timp de un deceniu de avocatul Viorel Mocanu, fostul agent guvernamental al României la CEDO și fost consilier onorific al ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Viorel Mocanu și-a dat demisia din funcția de agent guvernamental, după ce mass-media a dezvăluit că a trimis concluzii favorabile lui Liviu Dragnea, în procesul de la CEDO, în defavoarea statului român, pe care îl reprezenta.

Trei lucruri cer Viorica Dancila și PSD la Tribunalul București:

– Nulitatea contractelor de înregistrare și folosire a domeniilor de Internet vioricadancila.ro, dancilaviorica.ro și dancila.ro de către persoanele care le dețîn în acest moment și interzicerea folosirii numelui Viorica Dancila de către Romarg și ICI București;-

Obligarea Romarg SRL să transfere Vioricăi Dancila spre exclusivă deținere și folosire a celor trei domenii, „dar și a altor domenii ce au în componentă numele meu”;

– Obligarea celor două părți la plata cheltuielilor de judecată.

„Au folosit abuziv numele meu”

Potrivit cererii de chemare în judecată, Dancila ar fi aflat din presă despre faptul că unele site-uri sau domenii folosesc numele sau.”Subsemnata în calitate de titulară de drept a numelui de Vasilică-Viorica Dancila, dobândit pe cale naturală în mod legal, cunoscută publicului larg și doar prin formă prescurtată de Viorica Dancila, atât pe plan național, cât și pe plan internațional, învederez faptul că înregistrarea în spațiul virtual, pe Internet, a unor domenii, site-uri cu numele meu, astfel cum au fost ele indicate în petitul acțiunii, de către unele persoane fizice, fără că acestea să aibă acceptul meu, constituie o formă ilicită de utilizare abuzivă a numelui meu„, susține Dancila, în cererea de chemare în judecată.

„Numele este asociat cu cele trei funcțîi”

În acest moment, cele trei site-uri sunt blocate sau suspendate. Premierul susține că ele au fost create pentru a-i denigra imaginea să și a PSD, dar și pentru a crea confuzie.

„Subsidiar se adaugă faptul că, din perspectiva politică, diplomatică, juridică și socială, în momentul actual, numele Viorica-Vasilică Dancila/Viorica Dancila, dată fiind notorietatea de care se bucură, depășește granița doar a unui drept fundamental personal nepatrimonial pe care îl dețîn, deoarece acesta este asociat implicit, cu cele trei funcțîi:

a) cea de Prim-Ministru al României – Înalt Demnitar;

b) cea de Președinte al PSD;

c) cea de candidat la Președinția României din partea PSD pentru alegerile din noiembrie 2019, toate acestea convertind irevocabil dreptul într-o veritabilă marca notorie,” mai explică Viorica Dancila.

Când „s-au dat” site-urile

Premierul arată că, după ce a accesat site-ul RoTLD (România Top Level Domain), platforma destinată rezervarii domeniilor pe Internet, a observat că cele trei site-uri fuseseră înregistrate de Romarg în beneficiul unor persoane fizice:

– dancila.ro – din 26 octombrie 2018;- vioricadancila.ro – din 7 iunie 2019;- dancilaviorica.ro – din 24 iulie 2019.”Aceste contracte prin care s-a permis utilizarea numelui meu sunt lovite de nulitate absolută, întrucât sunt încheiate cu încălcarea mai multor dispozițîi legale instituite inclusiv ocrotirea unui interes general, nu doar unul personal nepatrimonial„, susține Viorica Dancila.

Despre palierele prejudiciuluiCererea de chemare a premierului are 9 pagini. Dancila susține că îi este încălcat dreptul la protecția numelui prin utilizarea acestuia în mod abuziv.

„Prejudiciile rezultate prin acțiunile autorilor au vaste întinderi și se împart pe mai multe paliere: în primul rând pe plan personal, imaginea subsemnatei este proiectată într-o tentă negativă, într-un tablou plin de calomnii, și în al doilea rând pe plan instituțional, se propagă un sentiment de lipsa de profesionalism față de membrii Guvernului României pe care îl conduc în calitate de premier, având că efect știrbirea încrederii cetatenuilor în actul de guvernare, dar și asupra PSD pe care îl reprezint în calitate de Președinte și al cărui candidat sunt la alegerile ce urmează în noiembrie 2019″, mai spune Dancila.

Potrivit premierului, este periclitat și dreptul opiniei publice de a fi corect și complet informată cu privire la acțiunile prim-ministrului și ale partidului de guvernământ, „mai ales în actualul context al frământărilor politice și al campaniei electorale pentru Președinția României”.

Vrea deținerea exclusivă a site-urilor

Viorica Dancila cere judecătorilor să constate răspunderea civilă delictuală a Romarg și ICI, iar principiul reparării prejudiciului suferit să fie în natură

și poate fi concretizat prin interzicerea folosirii numelui de către pârâți și transferul către subsemnata, spre exclusivă deținere și folosire a domeniilor vioricadancila.ro, dancilaviorica.ro și dancila.ro„.Procesul a fost înregistrat la Tribunalul București pe 2 septembrie și încă nu a primit primul termen de judecată, potrivit portalului instanțelor, relatează ziare.com.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.