ȘOC în Politică! Procurorii DNA au Descins în Parlament! 58 de senatori și deputați anchetați. Președintele după gratii 1
Breaking News Justiție Politic Social Ultima Ora

ȘOC în Politică! Procurorii DNA au Descins în Parlament! 58 de senatori și deputați anchetați. Președintele după gratii

Procurorii DNA au la această oră pe masa de lucru 58 de dosare ale deputaților și senatorilor din Parlamentul României.

Activitatea de urmărire penală a fost desfăşurată, în medie, de 107 procurori care au avut de soluţionat 11.234 cauze. Astfel, un procuror are de soluţionat în medie 104 dosare, printre care numeroase cauze complexe (diverse forme de fraudă în achiziţii publice, fraude cu fonduri europene sau în derularea procedurilor de retrocedare a imobilelor, cauze ce implică administrarea unui probatoriu complex, incluzând şi expertize ori rapoarte de constatare ale specialiştilor).

În anul 2019, în cauzele de corupţie la nivel înalt au fost trimise în judecată 329 de persoane.

„Cu titlu exemplificativ, au fost trimişi în judecată: 13 demnitari, dintre care: 3 miniştri (unul în 2 dosare), 1 senator, 5 deputaţi, 1 preşedinte al Camerei Deputaţilor în Parlamentul României, 2 secretari de stat (din care un fost deputat şi un preşedinte de partid la data săvârşirii faptei), 1 secretar general al unui minister. Alte funcţii din administraţia centrală: 1 secretar general adjunct într-un minister, 1 inspector guvernamental, 1 preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, 1 consilier al ministrului (la data săvârşirii faptei director general adjunct într-o companie naţională)”, se arată în raport.

DNA a mai trimis în judecată şi 49 de primari, şase magistraţi, 14 avocaţi, 69 de poliţişti, trei notari, un director al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, un preşedinte şi doi directori ai Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, 1 preşedinte al Colegiului Psihologilor din România, 23 directori de instituţii publice, un prodecan, 4 profesori universitari, patru manageri de spital etc.

În ceea ce priveşte pronunţarea unor soluţii de condamnare, DNA mai informează că instanţele de judecată au condamnat definitiv un număr de 713 inculpaţi, trimişi în judecată prin rechizitoriile emise de procurorii anticorupţie. Între cei condamnaţi definitiv se numără: trei deputaţi, un senator, un secretar de stat dintr-un minister, un secretar general al Senatului României, 5 judecători, 3 procurori, doi preşedinţi de consiliu judeţean, 28 de primari.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii