ȘOC ÎN PNL! Primarul Chirica, inculpat. Riscă ani grei de pușcărie! 3
Exclusiv Justiție Politic Ultima Ora

ȘOC ÎN PNL! Primarul Chirica, inculpat. Riscă ani grei de pușcărie!

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, are calitatea de inculpat într-un dosar  în care sunt cercetaţi mai mulţi funcţionari din cadrul Primăriei pe care o conduce, în legătură cu concesionarea unui teren al primăriei.

Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, infracţiuni pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau amendă.

În cursul zilei de luni, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare, în cadrul acestui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Din cercetări a reieşit că, grupul infracţional organizat ar fi avut şi ar avea drept scop scoaterea din patrimoniul unei instituţii publice a unui teren, prin deturnarea obiectului contractului încheiat cu o instituţie publică, utilizându-se manopere dolosive şi documente falsificate, în paguba autorităţii deliberative.

Toate acestea ar fi avut consecinţă inducerea în eroare a instituţiei publice şi maximizarea profitului în favoarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor. Instituţia publică ar fi fost deposedată de terenul reprezentând aport în cadrul asocierii iniţiale, ieşit definitiv din folosinţa sa, alături de beneficiile neîncasate stabilite conform obiectului nerealizat al asocierii.

Obligaţiile asumate de societatea comercială prin contractual încheiat cu instituţia publică nu ar fi fost respectate şi nu ar fi fost edificată o pensiune, conform autorizaţiei de construcţie, ci un imobil de apartamente, care ar fi fost vândute după dezmembrarea imobilului la notariat, către diverse persoane fizice.

De asemenea, ar fi fost dezmembrat şi cedat ilegal dreptul de folosinţă asupra terenului instituţiei publice, fără acordul acesteia.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 2 milioane de lei.

Surse judiciare susţin că dosarul vizează modul în care Claudiu Asimionesei, proprietarul publicaţiei Bună Ziua Iaşi, ar fi vândut mai multe apartamente în imobilul ridicat în zona Sărărie pe un teren care ar fi fost concesionat în mod fraudulos de Primăria Iaşi.

În urma percheziţiilor de luni, au fost ridicate documente şi înscrisuri, 24.000 de euro, 18.000 de dolari, 2.800 de lei, 100 de grame de aur, 22 de telefoane mobile, 22 de cartele SIM, 11 laptopuri, 9 HDD, 79 de stick-uri, 11 tablete şi 2 reportofoane.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi al poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Bacău şi Vaslui.

La acţiune au participat şi poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi şi ai Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi.

Audierile în acest dosar continuă şi pe parcursul zilei de marţi.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii