Siegfried Mureşan a fost reales în funcţia de vicepreşedinte al grupului PPE
Siegfried Mureşan a fost reales în funcţia de vicepreşedinte al grupului PPE
Politic Ultima Ora

Siegfried Mureşan a fost reales în funcţia de vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) a fost reales astăzi vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European, cu 151 din 170 de voturi valabil exprimate.

 Grupul PPE a câștigat alegerile europarlamentare din 9 iunie și și-a întărit poziția de cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

„Mulțumesc Partidului Național Liberal pentru susținerea candidaturii mele și mulțumesc tuturor colegilor europarlamentari pentru votul de astăzi. Ca vicepreședinte, voi continua să apăr interesele României în conducerea Grupului PPE. În precedentul mandat de vicepreședinte, am obținut sprijinul Grupului pe toate voturile importante în Parlamentul European privind alocarea de fonduri europene pentru România.

Mă refer aici la Mecanismul European de Redresare și Reziliență, pe care l-am negociat din poziția de coraportor și din care țara noastră primește 28,5 miliarde de euro pentru finanțarea PNRR. Mă refer, totodată, la Planul Repower EU privind reducerea dependenței energetice de Federația Rusă, dar și la Bugetul tradițional al Uniunii Europene prin care sunt alocate țării noastre majoritatea fondurilor nerambursabile pentru investiții în infrastructură și în sectorul agricol.

De asemenea, am obținut sprijinul Grupului PPE pentru apărarea intereselor fermierilor români și pentru sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.

„În următorul mandat, împreună cu colegii europarlamentari din Partidul Național Liberal, voi apăra în continuare fondurile europene alocate României și interesele fermierilor români. În același timp, voi susține crearea unei majorități proeuropene în Parlamentul European, alături de celelalte familii politice proeuropene și sub conducerea noastră, a Grupului PPE, în calitate de câștigători ai alegerilor europene.

Astfel, europarlamentarii extremiști, antieuropeni, precum AUR, vor fi izolați și nu vor putea influența deciziile europene.

De asemenea, voi susține Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Nu în ultimul rând, voi susține toate acele măsuri care duc la garantarea securității în interiorul Uniunii Europene”, a adăugat Siegfried Mureșan.

Eurodeputatul PNL a fost reales vice
Eurodeputatul PNL a fost reales vice

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.