Omul 2 din România, Alina Gorghiu, întâlnire cu omologul său din Republica Moldova
Omul 2 din România, Alina Gorghiu, întâlnire cu omologul său din Republica Moldova
Politic Ultima Ora

Omul 2 din România, președintele Senatului, Alina Gorghiu, afirmă sprijinul României pentru Republica Moldova

Omul doi din România, președintele Senatului, Alina Gorghiu, a avut o întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Necesitatea continuării unui dialog bilateral intens între România şi Republica Moldova şi sprijinul ţării noastre pentru securitatea şi stabilitatea ţării vecine au constituit teme ale întâlnirii avute de preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

„Înaltul demnitar român a subliniat necesitatea continuării unui dialog bilateral intens şi deschis la toate nivelurile, inclusiv între cele două Parlamente. Cele două părţi au punctat buna colaborare dintre Senatul României şi Parlamentul Republicii Moldova, trendul ascendent al relaţiilor pe linia diplomaţiei parlamentare fiind reflectat atât prin şedinţa comună a Camerelor reunite ale celor două Parlamente care a avut loc la Chişinău în 2022, cât şi în preconizata reuniune de la Bucureşti în acest an”, se arată într-un comunicat al Senatului.

Președintele Senatului, Alina Gorghiu, sprijin pentru Republica Moldova
Președintele Senatului, Alina Gorghiu, sprijin pentru Republica Moldova

”România va fi alături de Republica Moldova și în 2023.

Asta i-am spus președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.Sunt de acord cu ce a spus președinta Maia Sandu la Forumul Economic Mondial de la Davos: șantajul energetic al Kremlinului trebuie să înceteze! Iar România a înțeles foarte bine acest lucru.

Cu o mobilizare fără precedent, România a reușit să asigure 80% din necesarul de energie electrică al Republicii Moldova.

Mai mult, am acordat asistență pe mai multe planuri, prin crearea Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, alături de Franța și Germania.Cooperarea noastră bilaterală, la nivel parlamentar, va atinge noi cote!

Și mă bucur că ședința comună a comisiilor juridice din Senat și Parlamentul Republicii Moldova va avea loc chiar mâine la Pitești, județul Argeș. E o oportunitate pentru schimburi de bune practici, dar și de a vedea ce are de oferit județul Argeș”, a spus Gorghiu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.