Fostul președinte al SUA, Donald Trump, acuzat
Fostul președinte al SUA, Donald Trump, acuzat
Breaking News Externe Justiție Politic Ultima Ora

Senatul american respinge cererile democraţilor pentru documente în procesul lui Donald Trump

Senatul american controlat de republicani a respins marți două eforturi ale democraţilor de a obține documente și dovezi în procesul de punere sub acuzare a președintelui Donald Trump, un semn că procedura ar putea avansa în condiţii favorabile pentru Trump, potrivit Reuters.

Pe măsură ce cel de-al treilea proces de inculpare a preşedintelui din istoria SUA a început cu seriozitate, senatorii au votat cu 53 la 47 pentru a bloca două moțiuni depuse de liderul democrat Chuck Schumer pentru a ceda dovezi și documente de la Casa Albă și Departamentul de Stat legate de legăturile lui Trump cu Ucraina.

După cel de-al doilea vot, Schumer a oferit o a treia moțiune pentru obţinerea de documente, de data aceasta de la Oficiul de Management și Buget al Casei Albe.

Democrații au cerut Senatului să-l înlăture pe Trump din funcție pentru presiunea exercitată asupra Ucrainei pentru a-l cerceta pe fostul vicepreședinte democrat Joe Biden, un rival politic, pentru ca apoi să împiedice ancheta în acest sens.

Trump, care a fost condamnat luna trecută de Camera Reprezentanților, care este controlată de democraţi, sub acuzația de abuz de putere și de obstrucționarea Congresului, neagă orice infracțiune și descrie inculparea sa ca pe o farsă pentru a-l împiedica să obţină un mou mandat de preşedinte al SUA la alegerile de la finalul acestui an, mediafax.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.