Ședință CSAT. Cine va fi noul șef al Statului Major?
Nicolae Moga, deși a demisionat, prezent la ședința cu scântei a CSAT
Politic Ultima Ora

Ședință CSAT. Cine va fi noul șef al Statului Major

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte vineri pentru a stabili cine va fi noul şef al Statului Major. Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru 28 decembrie şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pe ordinea de zi fiind solicitările ministrului Apărării privind unele schimbări în conducerea Armatei Române.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunțat de la începutul lunii că nu va prelungi mandatul actualului șef al Armatei, generalul Nicolae Ciucă. Leş a precizat că are deja o listă de trei propuneri, pe care o va prezenta preşedintelui Klaus Iohannis şi este încrezător că una dintre ele va fi acceptată.

Şeful Statului Major al Apărării este militarul cu cel mai înalt rang de conducere din armată. Acesta este numit de Preşedintele României, la propunerea ministrului Apărării Naţionale, cu avizul primului-ministru şi are un mandat de patru ani.

Potrivit legii, şeful Statului Major poate fi numit locţiitorul acestuia sau unul dintre cei trei șefi ai categoriilor de forțe Terestre, Navale sau Aeriene.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.