Replica DURĂ #Rezist la AVERTIZĂRILE Jandarmeriei pentru 1 Decembrie: ”Ne amenințați din nou?”
Justiție Politic Social Ultima Ora

Se împlinește: ”DNA să vină să vă ia!” Abuzurile IGPR și MAI, pe mâinile Anticorupției

Direcţiei Naţionale Anticorupţie a primit o solicitare pentru investigarea informaţiilor apărute despre eventualele abuzuri în cazul manifestațiilro din Piața Victoriei. Este vorba despre abuzuri săvârşite de conducerea politică a Ministerului Afacerilor Interne şi de o serie de comandanţi ai IGPR la protestul din 10 august.

Potrivit unui comunicat al IPP, în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora, odată cu activarea Centrului Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică şi preluarea comenzii acestuia prin Centrul de decizie de către conducerea MAI (ministru/secretari de stat), cu ocazia protestului din 10 august, demnitarii aflaţi la comandă ar fi abuzat de această poziţie pentru a dispune o intervenţie disproporţionată şi ineficientă, astfel încât să creeze o imagine negativă a manifestaţiei şi să conducă la oprirea acesteia şi la descurajarea cetăţenilor paşnici să protesteze.

Totodată, IPP atrage atenţia asupra informaţiilor potrivit cărora mai multor victime din rândul protestatarilor, internate în unităţi spitaliceşti, nu le-au fost luate declaraţii la spital de către reprezentanţii Poliţiei.

„Având în vedere că lipsa anchetelor e aparent sistematică, probabil cu interesul de a escamota numărul real al victimelor intervenţiei Jandarmeriei, există suspiciunea că acest lucru se întâmplă la ordin politic în dorinţa de a se înregistra un număr cât mai mic de victime ale intervenţiei disproporţionate ale forţelor de ordine”, spune IPP.

IPP consideră că se impune de urgenţă ca DNA să verifice aceste informaţii „în condiţiile în care protestul legitim al zeci de mii de oameni a fost deturnat în scop politic de incompetenţa aparent voită a forţelor de ordine”.

De asemenea, IPP aminteşte că Secţia Parchetului Militar de pe lângă TMB are în lucru dosarul jandarmului Răducu Şerban, „care a agresat fizic fără motiv mai mulţi demonstranţi în ianuarie 2018 şi unde încă nu există, la 8 luni distanţă, nicio rezoluţie”, se mai spune în comunicat.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii