Eșecul unei reforme în sănătate a dus la demisia Guvernului. În ce țară s-a luat decizia
Politic

Se cere demisia Ministrului de Interne – Carmen Dan

Se cere demisia Ministrului de Interne – Carmen Dan pentru modul în care a gestionat căutările privind autorul agresiunii sexuale comise pe 5 ianuarie asupra a doi minori, în cartierul bucureştean Drumul Taberei, potrivit unui comunicat USR.

„USR cere demisia Ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru modul în care a gestionat căutările pedofilului din Drumul Taberei. Autorităţile au avut nevoie de trei zile să-l găsească pe agresorul care s-a dovedit a fi un poliţist încadrat la Brigada Rutieră din anul 2010. Asistăm la o nouă dovadă de incompetenţă a Ministrului de Interne, lucru care impune schimbare la nivelul conducerii. Carmen Dan trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru oamenii din subordinea sa şi pentru problemele din sistem. Poliţistul implicat în acest caz este recidivist, el se mai face vinovat de o altă infracţiune pe care a recunoscut-o în 2015”

USR pune la îndoială atât mobilizarea care a avut loc pentru prinderea lui, cât şi modul în care se desfăşoară testele psihologice în rândul angajaţilor MAI.

Totodată, poziția acestora cu privire la modul de acționare și investigare în acest caz, precum și cu privire la competențele angajaților MAI, este susținută și de deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, care declară:

Dacă se confirmă faptul că pedofilul din Drumul Taberei este un polițist (recidivist!), vorbim – din nou, pentru a câta oară? – despre o catastrofă pentru mandatul ministrului Carmen Dan. Cum este posibil să ai o căutare întinsă pe atâtea zile când suspectul face parte din rândurile tale, e încadrat, fotografiat, cunoscut? Ce fel de anchetă extinsă și mobilizare a existat, când posibilul agresor se ascundea chiar în rândul oamenilor legii? Ce fel de teste psihologice au fost aplicate în ultimii ani în acest minister, daca polițistul mai recunoscuse o faptă similară în 2015? Dacă nici acum, după acest ultim rateu major, o parte ceva mai responsabilă din PSD (care o fi ea, dacă există) nu întelege că e necesară o schimbare a conducerii MAI, vorbim deja despre inconștiență. Carmen Dan: Demisia!”

De acestă dată, agresorul a fost prins cu ajutorul imaginilor camerelor de supraveghere, dar asta demonstrează încă o dată pericolul pentru societate din spatele proiectului de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală pe care deputatul PSD Cătălin Rădulescu şi alţi colegi din PSD l-au depus la finalul anului trecut.

Pedofilul din Drumul taberei ar fi rămas liber dacă modificarile art. 97 şi art. 139 ar fi intrat în vigoare făcând imposibilă folosirea în procesul penal a înregistrărilor camerelor de supraveghere amplasate în zona comiterii faptelor grave, precum cele de agresiune sexuală, viol sau crimă.

Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI, a declarat luni că Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut şefului Poliţiei Române să spună, până miercuri, cât de serioase şi de riguroase au fost testările psihologice în cazul poliţistului de la Brigada Rutieră bănuit de pedofilie, încât comportamentul lui a rămas neobservat din 1990.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.