Politic Justiție Ultima Ora

SCÂRȚÂIE din toate încheieturile. Liviu Dragnea a lovit din nou în ALDE: Ministrul Justiției este pe un loc al PSD. Coliția e pe ducă

Liviu Dragnea a explicat joi că ministrul Justiției, Tudorel Toader, este asumat de PSD în Guvern și că în privința posibilei sale remanieri va decide Comitetul Executiv (CEX) al partidului, el evitând să răspundă la întrebarea dacă este mulțumit sau nu de prestația acestuia.

“Dar de ce a ajuns, dintr-odată, domnul Tudorel Toader subiect? Că eu nu am înţeles. (…) De ce neapărat domnul Toader? (…) Să nu fi făcut vreo confuzie doamna Firea cu listele, că tot umblau cu liste în acea perioadă. Deci nu există nicio listă făcută de nimeni, de nimeni care ar putea să aibă putere de decizie în partid, cu privire la remaniere. Am vorbit şi cu domnul Tăriceanu ieri. Ministrul Justiţiei, domnul Toader, este pe un loc al PSD, negocierea a fost foarte clară: sunt patru ministere asumate de ALDE -Energie, Mediu, Relaţia cu Parlamentul şi Externe. Celelalte sunt asumate de PSD. E foarte bine că ne exprimăm aprecierea faţă de un ministru sau altul, dar decizia e la Comitetul Executiv al PSD”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă este mulţumit de Tudore Toader, liderul PSD a răspuns: “Eu îmi spun părarea în CEX. Las pe alţii să vorbească la TV”.

Liviu Dragnea a lansat în ultima perioadă o serie de critici la adresa ministrului Justiției, Tudorel Toader, nemulțumit de faptul că acesta nu a susținut o OUG pentru amnistie și grațiere, pentru că a întârziat cu OUG-ul pentru prelungirea mandatelor șefilor Inspecției Judiciare sau pentru că nu a venit cu OUG-ul promis care să permită revizuirea sentințelor judecătorești definitive sub pretextul protocoalelor.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.