Scandalul a început: Debutul Congresului PSD, cu proteste și nervozitate 1
Scandalul a început: Debutul Congresului PSD, cu proteste și nervozitate
Politic Ultima Ora

Scandalul a început: Debutul Congresului PSD, cu proteste și nervozitate

Peste 1000 de participanți așteaptă să intre la Sala Palatului, acolo unde se va desfășura Congresul extraordinar al social-democraților. Dar și zeci de protestatarii de la #rezist s-au adunat și strigă, certându-se cu jandarmii.

Jandarmii și poliția locală, alături de o cunoscută firmă privată de pază (de ce o fi nevoie și de asta, numai organizatorii știu) asigură protecția participanților, precum și securitatea spațiului amplu din jurul Sălii Palatului.

Scandalul a început: Debutul Congresului PSD, cu proteste și nervozitate 2

Cu toate astea, vizavi de Sala Palatului s-a adunat un grup de protestatari care strigă către delegați: ”PSD, ciuma roșie” și ”Hoții, hoții”. Câțiva negociatorii sunt alături de ei, încercând să îi tempereze pe nervoși.

Dintr-un grup nou de delegați sosiți din țară o voce se înalță, protestând: ”Să nu mă alegeți, că nu vreau! Nu vreau să fiu ales vicepreședinte! Nu mă interesează, să nu aud că mă votați!”

Printre manifestanși sunt și membri ai sindicatelor, inclusiv de la penitenciare, care protestează printre delegați, afișând doleanțele lor pe pancarte.

Scandalul a început: Debutul Congresului PSD, cu proteste și nervozitate 3

Manifestanţii ar urma să îi aştepte pe social-democraţi la intrarea în instituţie cu pancarte pe care vor fi scrise promisiunile neîndeplinite ale PSD din programul de guvernare, precum şi cu găleţi pline cu lapte, ouă, ulei, pâine, carne sau alte alimemente care ar urma să se scumpească. Oamenii mai vor să aducă şi produse care sunt necesare în închisoare, precum pastă de dinţi, hârtie igienică şi săpun, suzete – pentru liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, dar şi o jucărie din pluş reprezentându-l pe omul de zăpadă Olaf din filmul animat „Frozen”, aluzie la Oficiul European de Lupta Antifraudă (OLAF), ale cărui investigaţii au stat la baza deschiderii dosarului penal de către DNA pe numele lui Liviu Dragnea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.