Scandal uriaș între PNL și USR! Nu se înțeleg la guvernare 3
Politic Ultima Ora

Scandal uriaș între PNL și USR! Nu se înțeleg la guvernare

Deputatul USR, Tudor Pop, spune că nu se poate ca liberalii să aibă pretenții majore la guvernare, întrucât, dreapta, a câștigat alegerile nu PNL.

Parlamentarul, consideră că nu se face viitoarea alianță de guvernare în jurul PNL ci cu PNL.

”Facem guvern împreună cu PNL, nu în jurul PNL, că PNL nu e pom de Crăciun și nici noi nu suntem pe post de globuri. Noi am primit mandat de la oameni pentru a guverna într-o majoritate de centru dreapta reformatoare, nu pentru a face figurație pe lângă Ludovic Orban.

Și vom respecta acest mandat.Din păcate, PNL a venit la discuții și a zis așa: noi avem deja premierul și președintele Camerei Deputaților, hai să înceapă negocierea! Cu o astfel de atitudine la adresa celor care ar trebui să-ți fie parteneri nu îți găsești aliați pentru o majoritate.

Scandal uriaș între PNL și USR! Nu se înțeleg la guvernare 4

Votul din 6 decembrie obligă partidele de centru dreapta la parteneriat, mai ales în condițiile unui PSD încă puternic. Acesta este mandatul dat de votanții dreptei. Dacă voiau guvernare PNL cu sateliți care să facă figurație, votau covârșitor PNL.

Însă aproape jumătate dintre ei au votat USR PLUS și UDMR.Însă PNL vrea pozițiile cheie în executiv și legislativ, pentru a controla și guvernul și majoritatea parlamentară, iar celelalte partide doar să-i asigure majoritatea.

A luat 25% la alegeri și are pretenții de partid cu 45%. Nu vom accepta ca PNL să aibă toate pozițiile de decizie, iar noi doar să executăm”, afirmă Pop.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.