Se pregătesc schimbări pentru diaspora. Ce proiect este în curs
Politic

Scandal în Parlament pe banii românilor din Diaspora

Scandal în Parlament pe banii românilor din Diaspora.

Întrucât amendamentele propuse spre discuție în Comisia românilor de pretutindeni,care priveau bani mai mulți pentru românii din Diaspora nu au mai fost discutate, liberalul Mihai Voicu și-a cuzat colegii din USR că votează alături de PSD.

În replicaă, deputatul USR, Matei Dobrovie spune că el și colegul său au propus discutarea amendamentelor nu respingerea acestora.

”După ce nu a călcat luni de zile prin Comisia pentru românii din afara granițelor țării, deși este deputat de diaspora, domnul deputat Mihai Voicu are tupeul să atace USR pentru că ar fi votat cu PSD în şedinţa comisiilor pentru românii de pretutindeni. Pentru clarificare, USR a votat pentru discutarea si dezbaterea proiectului pentru bugetul pe 2018. Pe de altă parte, având în vedere că aveam și noi amendamente și la MRP și la MAE, nu aveam cum să fim împotriva discutării lor. USR este ferm împotriva modului haotic în care au fost organizate aceste dezbateri pe amendamente. Nu poți aloca o oră pentru câteva sute de amendamente. E imposibil!
Referitor la vot, pentru o informare corectă – Votul USR pentru discutarea proiectului de buget nu a înclinat balanța. Au fost 11 voturi pentru și 6 împotrivă.
Încă o precizare, eu și colegul meu Nicolae Daniel Popescu am votat in această comisie împotriva bugetului propus de PSD-ALDE”, a declarat deputatul USR Matei Dobrovie.

Deputatul PNL Mihai Voicu a acuzat, marţi, doi deputaţi USR că au votat ”cot la cot cu PSD, fără să crâcnească” în şedinţa comisiilor pentru românii de pretutindeni, astfel încât 350 de amendamente nu au fost dezbătute, ci trimise la comisiile de buget-finanţe. El i-a acuzat pe deputaţii USR Nicolae Daniel Popescu şi Matei Adrian Dobrovie că au fost de acord cu propunerea PSD.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.