S-A TERMINAT! Andrei Năstase a pierdut definitiv mandatul de primar al Chișinăului 1
Politic Ultima Ora

S-A TERMINAT! Andrei Năstase a pierdut definitiv mandatul de primar al Chișinăului

Primarul ales al Chișinăului, Andrei Năstase, a rămas definitiv fără mandat. Decizia a fost luată de Curtea Supremă de Justiție în urmă cu scurt timp.

Se întâmplă la trei săptămâni din ziua în care Andrei Năstase a fost ales primar al capitalei cu 52,57% din voturi. La 3 iunie, Andrei Năstase a câștigat mandatul de un an la șefia capitalei  Moldovei cu un avantaj de 12 644 de voturi față de contracandidatul său, Ion Ceban.

Deși imediat după afișarea rezultatelor alegerilor turului doi de scrutin, Ion Ceban a declarat că recunoaște legalitatea alegerilor, în următoarele zile a depus în instanță două acțiuni pe numele lui Năstase, pe motiv că acesta ar fi încălcat prevederile Codului Electoral. 

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a dat dreptate socialiștilor doar într-un singur caz și a constatat că prin mesajele sale video din 3 iunie, Andrei Năstase a făcut agitație electorală. Cealaltă contestație, privind implicarea persoanelor din străinătate în campania de promovare a lui Năstase, prima instanță însă a respins-o, iar hotărârea a fost menținută până la instanța supremă de justiție.

Protestele organizate în această seară la Chișinău vor fi reluate. Maia Sandu și Andrei Năstase fac apel către oameni să vină mâine dimineața, la ora 7.30, în fața Primăriei.

Foto: zdg.md

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.