Bilanțul primelor 100 de zile de mandat la Președinția Consiliului UE
Politic Europarlamentare 2019 Ultima Ora

S-a decis! Europenii vor vota pentru alegerile europarlamentare pe 23-26 mai 2019

Consiliul Afaceri Generale al Uniunii Europene a stabilit că următoarele alegeri pentru Parlamentul European să aibă loc în perioada 23-26 mai 2019, în timpul președinției României la Consiliul UE.

După primirea avizului Parlamentului, Consiliul este așteptat să își adopte decizia în mod oficial înainte de sfârșitul lunii iunie. Alegerile pentru Parlamentul European au loc din cinci în cinci ani. Ultimele alegeri pentru Parlamentul European au avut loc în perioada 22-25 mai 2014.

Fixate pentru perioada amintită, alegerile europene vor avea loc atât după anunțata ieșire a Marii Britanii din UE, programată pentru 29 martie 2019, cât și după summitul informal al liderilor UE de la Sibiu din data de 9 mai.

Potrivit portalului Calea europeană, cetățenii sunt așteptați la urne pentru a alege un Parlament European compus din 705 membri, în condițiile în care Parlamentul European a decis ca după ieșirea Marii Britanii din UE 46 de mandate să fie păstrate de rezervă. În baza aceleiași decizii, cetățenii români vor vota pentru a trimite în Parlamentul European 33 de deputați europeni, cu unul mai mult decât în legislatura 2014-2019.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.