UN FOST ȘEF ANAF ACUZĂ: GUVERNUL A BĂGAT MÂNA ÎN BANII FIRMELOR. EXECUTIVUL ESTE AMENINȚAT CU PROCESE
Politic Justiție Social Ultima Ora

RĂZBUNARE. Gelu Diaconu și membrii familiei au fost luați la puricat de Antifraudă, după ce a dezvăluit controalele abuzive ale ANAF la HotNews.ro și Rise Project

Gelu Diaconu, fostul președinte al ANAF, care a făcut publice documente privind controalele de anul trecut ale instituției la HotNews.ro și Rise Project, a scris pe Facebook că Ionuț Mișa, actualul președinte al instituției, ”a trimis Antifrauda (direcție din ANAF) în control la mine și membrii familiei mele la comanda lui Dragnea”.

Diaconu spune că acest control este motivat de ”dezvaluirile pe care le-am făcut cu privire la acțiunile de poliție politică executate de ANAF împotriva redacțiilor Hotnews și Rise Project”.

Fostul șef al ANAF, care s-a remarcat prin critici extrem de dure la adresa guvernului PSD, susține că Fiscul ar fi falsificat analiza de risc care stă la baza controlului.

”Dragnea, Mișa….stați pe recepție! Mâine revin cu detalii din analiza de risc falsificată care mă privește. Cât despre pudelul lui Mișa, ministrul Teodorovici, care aprobă tacit actiunile de poliție politică, un singur lucru: impostorii nu rămân în istorie nici cât mustața lui Daddy”, a mai scris Diaconu pe Facebook.

Săptămâna trecută, Diaconu a făcut publice documentele care au stat la baza controalelor Fiscului la HotNews.ro și Rise Project.

În privința Rise Project, documentul prezentat de Diaconu, o delațiune de două pagini despre presupuse încălcări ale legii, este semnat de o anume ”Carmen Bungescu”, care pretinde că ar fi fost contabil al Asociației Rise Project. Gelu Diaconu spune însă că este vorba despre un personaj fictiv, inventat de oamenii lui Liviu Dragnea din fruntea ANAF pentru a justifica demararea unui control fiscal.

Cât despre controlul la HotNews.ro, o notă întocmită de Direcția Generală Antifraudă Fiscală în iulie 2017 și prezentată de Diaconu arată că justificarea controlului s-a bazat pe observația că ”a fost identificat cu un număr mare de vizitatori unici pe zi, potrivit trafic.ro, ce ar fi trebuit să genereze un volum mare al veniturilor și implicit al profitului”.

La momentul acelor controale, șeful ANAF era Bogdan Stan, un personal loial lui Liviu Dragnea, acum membru în conducerea Curții de Conturi.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii