Război românesc la Bruxelles. Acuzații incredibile. Se vorbește de trădare. FOTO
Război românesc la Bruxelles. Acuzații incredibile. Se vorbește de trădare. FOTO
Ultima Ora Breaking News Europarlamentare 2019 Politic Prezidențiale 2019

Război românesc la Bruxelles. Trădare în Parlamentul European

Traian Băsescu și Dacian Cioloș sunt colegi în Parlamentul European de la Bruxelles după ce ambii au reușit să obțină peste 5 la sută din voturile românilor la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Cei doi au călătorit în același avion spre Bruxelles, prilej cu care au avut și o discuție mai lungă despre o posibilă colaborare la Parlamentul European și nu numai.

Fostul președinte Traian Băsescu l-a acuzat pe fostul premeir Dacian Cioloș, acum coleg cu acesta în Parlamentul European că este omul președintelui Franței, Emmanuel Macron și ar reprezenta interesele lui la Bruxelles și nu ale României.

 

„Mă surprinde că în timp ce vorbește că nu ar vrea să se vorbească la televiziune ci să se vorbească cu el, el devolează deformat o convorbire absolut privată care s-a petrecut în avionul TAROM de marți dimineață în zborul de la București la Bruxelles.

La un moment dat l-am invitat la mine, am rugat stewardesa să îl cheme și l-am invitat lângă mine pentru că era loc liber. Iar discuția nu a avut nicidecum tonul ăsta.

Într-adevăr am discutat despre o posibilă colaborare între toate formațiunile românești, deci toți cei 33 de europarlamentari, lucru pe care l-am spus și ieri la ambasada unde s-au întâlnit toți europarlamentarii aleși și de aici până la ce spune Dacian nu îmi place să devoalez discuții private, dar dacă tot a deschis vorba mă văd nevoit să îi amintesc public că discuția s-a axat mare parte din timp pe o explicație pe care el mi-o dădea mie că nu Macron l-a pus șeful grupului parlamentar ci a fost el ales așa că a discutat cu toți și a fost un incident cu o doamna care nu știu ce declarație a făcut public și nu a mai fost aleasă ea ci a fost votat el.

Deci obsesia este să fie scos de sub incidența afirmațiilor că este omul lui Macron. A vrut să mă convingă că meritele lui l-au adus la această funcție. Sigur acum pentru că a deschis subiectul public vă pot spune că după acele 30 de minute de explicații poate s-a convins el. Pe mine nu m-a convins că nu l-a pus Macron, rămân la aceeași părere.

Eu aș privi și la slăbiciunile lui, slăbiciuni probabil culturale față de Franța pentru că toți avem într-un fel sau altul o aplecare către o țara sau alta. (…) Și el e căsătorit cu o franțuzoaică, nu are cum să nu fie apropiat de Franța pentru că transferul cultural s-a făcut. Stă cu o bucățică de Franța în casa”, a afirmat Traian Băsescu pentru B1TV.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.