Codrin Ștefănescu anunță ședință pentru lista de europarlamentare. Lovitură pentru Tudorel Toader
Politic

PSD vrea să fie indulgent cu cei anchetați penal

PSD vrea să fie indulgent cu cei anchetați penal – pentru a le permite membrilor cu probleme penale să rămână în funcţii politice, deși asta intră în contradicție cu afirmațiile președintelui româniei care a vorbit despre eliminarea penalilor din conducerea țării.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat despre această modificare:

Schimbarea ar fi foarte simplă: până nu eşti condamnat definitiv nu îţi pierzi calitatea nici de lider, funcţia pe care o deţii sau membru de partid. Suntem foarte solidari cu colegii noştri care păţesc astfel de lucruri. Au fost perioade când am avut aproape 94% dintre primarii PSD într-o formă de anchetă ANI, DNA şamd. A fost pur şi simplu urgie vizavi de colegii noştri”

Idea social democraților de pe plan local este susținută și de către colegii lor din Parlamentul European, conform declarației Vioricăi Dăncilă, europarlamentar PSD:

E o propunere care se încadrează în Directiva europeană 334 din 2016 care spune că fiecare persoană poate beneficia de prezumţia de nevinovăţie până la condamnarea de către un judecător”

Totuși, există și parlamentari din PSD cum este exemplul lui Dumitru Buzatu, președinte PSD Vaslui care afirmă că nu înțelege necesitatea unei astfel de modificări, precum și faptul că nu a fost pus în temă cu dorințele lui Codrin Ștefănescu de reformare a PSD-ului.

Pe de altă parte, fostul ministru al justiției, Robert Cazanciuc, este de părere că oricine este liber să își expună părerea atât timp cât ea este supusă ulterior dezbaterii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.