ALERTĂ! PSD a sesizat poliţia, jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL! Este organizat ilegal 1
Politic Ultima Ora

ALERTĂ! PSD a sesizat poliţia, jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL! Este organizat ilegal

PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului Bucureşti, Inspectoratul General al Poliţiei şi IGSU cu privire la pregătirile PNL ale Congresului de sâmbtă la care vor participa 5.000 de persoane, „în vederea săvârşirii unei infracţiuni deosebit de grave care pune în pericol sănătatea publică din Bucureşti şi din întreaga ţară”.

În sesizare se arată că acest tip de eveniment politic nu se încadrează în categoria „producțiilor artistice” ale unor instituții de cultură care pot desfășura activități în spații închise, până la limita de 50% din capacitatea sălii, așa cum prevăd normele legale în vigoare. Congresul PNL nu este nici concert, nici circ, nici spectacol dramatic, nici teatru de păpuși sau marionete, nici cabaret.

„Chiar dacă metaforic, Congresul PNL ar putea fi asociat cu unele dintre aceste activități, din punct de vedere juridic evenimentele politice nu pot fi asimilate categoriei de „activitate culturală” sau „producție artistică”.

Prin urmare, organizarea unui congres politic cu 5.000 de participanți cu prezență fizică nu respectă rigorile legale în vigoare și, ca atare, capătă aspectul infracțiunii sancționate de art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată în sesizarea depusă de PSD.

Prin urmare, PSD solicită instituțiilor sesizate să ia „toate măsurile necesare pentru prevenirea și împiedicarea comiterii unei astfel de infracțiuni, inclusiv prin sancționarea și dispersarea celor care vor încerca să participe la această întrunire eminamente politică”, arată PSD în sesizare.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.