Congresul extraordinar. Protestatarii: ”Câte spitale ați construit?!” PSD-iștii, de peste drum: ”Multe!” 1
PSD
Politic Ultima Ora

Congresul extraordinar. Protestatarii: ”Câte spitale ați construit?!” PSD-iștii, de peste drum: ”Multe!”

Vicepreședinți, foști primari, șaorma cu de toate, protestatari, steaguri, porumbei la soare, ”fuck”, sindicatele din penitenciare, mulți jandarmi, mașini de lux, alți protestatari, ”ciuma roșie”, dube, presă, oameni de ordine, ”nu aveți voie să stați aici!”, una peste alta: Congersul extraordinar al PSD.

Congresul extraordinar. Protestatarii: ”Câte spitale ați construit?!” PSD-iștii, de peste drum: ”Multe!” 2

Râuri de PSD-iști se îndreptau sâmbătă dimineața către Sala Palatului. Unii ferchezuiți, alți mai puțin. Mulți, foarte mulți tineri.

La ora 10.00 își fac apariția, peste drum de Sala Palatului, primii protestatari. ”Ciuma roșie!”, ”Aduceți elicopterul pentru Dragnea” etc.

Imediat se reped la ei jandarmii. Desigur, jandarmii negociatori. Mai o încruntătură, mai o rugăminte, mai un ghiont…

Între timp, un protestatar strigă peste drum, spre mulțimea de de PSD-iști care căscau gura în fața Sălii Psalatului în așteptarea începerii congresului extraordinar: ”Câte spitale ați construit?”

Vine răspunsul dinspre PSD-iști: ”Multe!”

Nrmilor începe să crească. Pe trotuar un grup de sindicaliști din Penitenciare protestează plimbându-se cu foi A4 pe care scrie: ”Avem onoarea să vă raportăm: indiferența și abuzurile voastre nu le mai suportăm!”Congresul extraordinar. Protestatarii: ”Câte spitale ați construit?!” PSD-iștii, de peste drum: ”Multe!” 3

Polițiștii locali, postați pe trotuar din 10 în 10 metri, se uită la ei neputincioși. ”Păi și ce să le facem?”, spune unul dintre ei către șeful care îi cerea să ia măsuri.

Apar din ce în ce mai mulți protestatari, din ce în ce mai bine organizați. În contrapartidă, din parcarea Novotel ies râuri, râuri de jandarmi. Acolo își au cartierul general de unde controlează liniștea congresului extraordinar. Mișcare ”Rezistă” nu se lasă. Jandarmii îi amendează.

Începe Congresul. Tăriceanu: ”Haideți să fim mai puternic!”. Kelemen Hunor: ”Îi mulțumesc lui Liviu Dragnea că m-a invitat”. Congresul este extraordianr pentru că așa avrut Liviu Dragnea, un congres înainte de termen pentru a lămuri al cui este partidul de fapt. ”Oameni cu experiență, președinte, democrație, candidatură…”. Afară, în spatele grupului de protestatari mai mulți PSD-iști comandă și mănâncă impasibili „șaorma cu de toate” pe trotuar.

În Cișmigiu, porumbeii stau la soare între ghiocei. Fiecare cu ce îl doare…

Congresul extraordinar. Protestatarii: ”Câte spitale ați construit?!” PSD-iștii, de peste drum: ”Multe!” 4

 

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.