VIDEO. Primar PSD prins cu mita în secția de vot. A dat bani să fie votată Dăncilă. Riscă dosar penal 1
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic Prezidențiale 2019

VIDEO. Primar PSD prins cu mita în secția de vot. A dat bani să fie votată Dăncilă. Riscă dosar penal

Primarul Stelian Clinciu (PSD) a fost filmat și fotografiat în fața secției de votare 440, de pe strada școlii nr.6 din satul Furnica, comuna Dumbrăveni din județul Constanța.

Potrvit unei sursei Constanța de Azi, duminică, 10 noiembrie, în jurul orei 10.30, primarul a venit la secție însoțit de un pensionar, a intrat în incintă apoi a ieșit însoțit de delegatul PSD, Vasilica Vârtej (foto mai jos, femeia cu vestă roșie).

După cum se poate vedea în fotografii, femeia a primit din partea primarului o coală A4, pe care aceasta a studiat-o cu atenție.

Sursa ne precizează că Vasilică Vârtej i-ar fi oferit primarului o sumă de bani, apoi aceasta a intrat în secție cu hârtia primită.

La scurt timp, primarul a intrat și el în secție de unde a ieșit cu președintele acesteia, Georgeta Poșircă (foto mai jos, femeia cu vestă neagră).

În timpul dialogului, primarul Stelian Clinciu a scos din buzunar o sumă de bani pe care i-ar fi înmânat-o Georgetei Poșircă. Potrivit sursei Constanța de Azi, președinta secției ar fi luat banii, cel puțin 200 de lei, apoi a intrat în incintă.

Aceeași sursă ne-a comunicat că primarul ar mai rămas în fața secției aproximativ 30 de minute, deși legea electorală îi interzice acest lucru.

FOARTE IMPORTANT. Întregul moment ar fi trebuit să fie surprins de camerele de supraveghere montate pe unul dintre stâlpii din apropierea secției de votare (foto mai jos).

„Referitor la imaginile apărute în spațiul public cu privire la un eveniment produs într-o secție de votare din localitatea Furnica, vă comunicăm faptul că ne-am autosesizat și efectuăm verificări cu privire la situația de fapt.“

Câteva ore mai târziu, IPJ Constanța a informat că „a fost întocmit dosar penal in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor. Urmează a se stabili cu exactitate situația de fapt, precum și existența elementelor constitutive ale infracțiunii.

Primarul Stelian Clinciu a recunoscut că i-a dat bani președintelui secției, spunând că aceștia erau pentru mâncare.

Da, este adevărat că i-am dat bani președintei, însă am oferit 150 de lei pentru cinci persoane din secția de votare, pentru masă. Și cu alte ocazii, când au fost organizate alegeri, le-am cumpărat mâncare oamenilor din secție.

De data aceasta nu am mai avut timp să merg să le cumpăr și de aceea am decis să le ofer bani. Când am ajuns la secție, mi-au spus că deja își cumpăraseră de mâncare, iar eu m-am oferit să facă un gest și să le plătesc masa respectivă“, a declarat primarul din Dumbrăveni, pentru Constanța de Azi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.