Primar de municipiu rămas fără mandat. A fost DEMIS 1
Politic

Primar de municipiu rămas fără mandat. A fost DEMIS

Primar de municpiu rămas fără mandat. A fost DEMIS

Primarul din Sighișoara, Ioan Dorin Dăneșan, și-a pierdut mandatul de primar, după ce prefectul a semnat destituirea din funcție în urmă cu câteva zile, iar acum este trimis în judecată de către procurorii DNA.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ioan-Dorin Dăneșan, la data faptei primar al municipiului Sighișoara, pentru tentativă de fraudare de fonduri.
Potrivit unui comunicat al DNA, Primăria Sighișoara, în calitate de lider al parteneriatul cu Colegiul Național ‘Mircea Eliade’, în 2014, a solicitat o finanțare nerambursabilă, context în care edilul Dorin Dăneșan a semnat o declarație de eligibilitate (anexă a Cererii de finanțare) prin care declara pe proprie răspundere că nu a suferit condamnări definitive ca urmare a încălcării conduitei profesionale.

„În realitate, îm 7 martie 2013, inculpatul Dăneșan fusese condamnat definitiv de către Curtea de Apel Tîrgu Mureș la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Printr-o adresa emisă la 30 decembrie 2014, după constituirea acestui dosar, Primăria Sighișoara a solicitat Agenției pentru Dezvoltare Regionala — Centru, în baza prevederilor contractuale, încetarea prin acordul părților a contractului de finanțare respectiv”, precizează DNA.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.