Preşedintele Iohannis a avut o convorbire telefonică cu noul preşedinte al Israelului 1
Politic Ultima Ora

Preşedintele Iohannis a avut o convorbire telefonică cu noul preşedinte al Israelului

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o convorbire telefonică cu noul preşedinte al Statului Israel, Isaac Herzog, la iniţiativa părţii israeliene, a informat Administraţia Prezidenţială.

Discuţia a prilejuit un schimb de opinii în ceea ce priveşte stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale dintre România şi Israel, inclusiv colaborarea în combaterea pandemiei de COVID-19, în domeniul economic şi în cel al securităţii şi apărării, precum şi în format multilateral.

Preşedintele Statului Israel a exprimat satisfacţie faţă de nivelul „foarte bun” al relaţiilor bilaterale, precum şi angajamentul pentru dezvoltarea şi aprofundarea cooperării în toate domeniile de interes comun.Isaac Herzog a apreciat eforturile comune pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi a transmis apreciere pentru rolul comunităţii de origine română în societatea israeliană.

Totodată, preşedintele Statului Israel a exprimat apreciere faţă de angajamentul constant al ţării noastre pentru combaterea antisemitismului şi asumarea trecutului

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.