Președintele Comisiei SRI Claudiu Manda prins cu minciuna. ”Distorsionarea informațiilor nu arebefectul scontat”
Claudiu Manda
Politic Ultima Ora

Președintele Comisiei SRI vrea să cheme 12 jurnaliști la audieri

Președintele Comisiei de control a SRI, Claudiu Manda, a spus că din lista cu 19 persoane din media care „au întreţinut relaţii neetice cu ofiţeri din cadrul instituţiilor de forţă” dată de Daniel Dragomir în cadrul audierilor doar 12 sunt de competența comisiei pe care o conduce.

„Domnul Dragomir a făcut, a prezentat cele 19 nume în care erau într-o relație, unii dintre ei, în opinia domnului Dragomir, erau într-o relație cu Serviciul Român de Informații și alții aveau în acel definit culoar media un statut privilegiat și cu alte instituții, care nu este de competența comisiei”, a spus Claudiu Manda la Antena 3.

Întrebat câți din cei 19 era de competența comisiei, Claudiu Manda a răspuns: „Nouă plus doi, 11, 12, cred”.

Daniel Dragomir a spus, după audierea de miercuri din Comisia de Cntrol a SRI, că a dat o listă cu 19 persoane din media care „au întreţinut relaţii neetice cu ofiţeri din cadrul instituţiilor de forţă”, aceste declaraţii fiind făcute în contextul dezvăluirilor despre „culoarul media” şi „statul paralel

„O discuţie extrem de importantă astăzi despre culoarele media. Am venit astăzi să vorbesc de spre adevăr şi despre libertate. Adică despre adevărul ştirilor şi despre libertate. În ultimii ani, foarte multe lucruri au ieşit la suprafaţă cu privire la implicări ale statului paralel în zona de media. (…) În primul rând despre ceea ce aş numi eu unelte din media ale statului paralel. Am furnizat o listă de 19 persoane care un întreţinut relaţii, eu le numesc, cel puţin neetice cu ofiţeri din cadrul strcuturilor de forţă, care au primit informaţii privilegiate, informaţii confidenţiale, informaţii clasificate pe care le-au utilizat în campanii media”, a spus Daniel Dragomir după ce a fost audiat în Comisia de Cotrol a SRI.

Fostul ofiţer SRI a mai oferit comisiei o listă cu 9 nume de patroni media care ar trebui audiaţi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.