Viktor Orban
Cazul Viktor Orban
Politic Ultima Ora

Premierul Ungariei, Viktor vine în Ronânia la Băile Tuşnad

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, va susţine şi în acest an o prelegere la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, care va avea loc săptămâna viitoare, prezenţa sa fiind confirmată într-un comunicat de presă de organizatorii manifestării, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, Viktor Orbán va ţine o prezentare comună cu preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), europarlamentarul Tőkés László.

„Organizatorii seriei de evenimente încearcă şi în anul acesta să abordeze fără excepţie acele teme de actualitate ale vieţii politice şi publice, care prezintă interes pentru maghiarii din Transilvania. Vor avea loc mai multe dezbateri care tratează viitorul Europei, inclusiv cel al Europei Centrale şi de Est, dar vor fi popularizate şi probleme de politică naţională, chestiuni economice şi tematici legate de soarta Bazinului Carpatic. De asemenea, prim-ministrul maghiar Orbán Viktor şi europarlamentarul Tőkés László, preşedintele EMNT/CNMT vor ţine o prezentare comună”, a afirmat preşedintele executiv al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania şi coordonatoarea programelor politice din cadrul Universităţii de Vară, Sándor Krisztina, citată în comunicatul menţionat.

Aceasta a mai precizat că tematicile vor fi abordate de experţi, personalităţi ale administraţiei centrale maghiare şi analişti.

În legătură cu prezenţa oficialităţilor din „partea românească”, Sándor Krisztina a arătat că „politicienii români păstrează distanţa faţă de acest eveniment, temându-se de o posibilă pierdere a alegătorilor”.

Ea a explicat, însă, „că vor fi şi invitaţi români la Universitatea de Vară, alături de diverşi politicieni, analişti şi jurnalişti europeni, care au confirmat participarea lor”.

Programul include şi o serie de concerte, unde vor fi prezente trupe cunoscute în zonă.

Motto-ul ediţiei a 29-a a Universităţii de Vară şi Taberei Studenţeşti, care se desfăşoară la Băile Tuşnad în perioada 24-29 iulie, este „Tusványos, pasiunea noastră”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.