Ciolacu, întâlnire privată cu Orban
Ciolacu, întâlnire privată cu Orban
Politic Ultima Ora

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire particulară cu Viktor Orban

Premierul Marcel Ciolacu l-a primit la Palatul Victoria pe omologul său Viktor Orban.

Viktor Orban își va continua călătoria de la București la Băile Tușnad, locul celei de-a 32-a tabere universitare de vară.

”Prim-ministrul României Marcel Ciolacu a avut o întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în România.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state.

Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul ungar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință.

Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări. De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria.

În perspectiva preluării Președinției Consiliului UE de către Ungaria în cursul anului viitor, a avut loc și un schimb de opinii între cei doi oficiali pe tema priorităților la nivel european.

În cadrul întâlnirii, premierul Ciolacu a evidențiat și importanța transmiterii de mesaje de susținere a solidarității și unității la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE și NATO pentru Ucraina în contextul agresiunii militare a Rusiei”, a anunțat Guvernul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.