Miting al persoanelor cu dizabilități. Legea Bugetului 2019 i-a adus la disperare
Persoanele cu dizabilități primesc vouchere începând cu 14 octombrie
Politic Social Ultima Ora

Persoanele cu dizabilități primesc vouchere începând cu 14 octombrie

Guvernul PSD a aprobat în ședința de Guvern de luni, 14 octombrie 2019, ca persoanele cu dizabilităţi să primească, începând cu luna octombrie, vouchere în valoare de până la 23.000 de lei.

Voucherele sunt destinate achiziției de echipamente moderne, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, produse asistive pentru desen şi scriere.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a anunțat la începutul ședinței de Guvern faptul că voucherele au început să fie tipărite, iar persoanele cu dizabilități le vor putea primi în cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, Guvernul PSD va oferi firmelor care angajează persoane cu dizabilități o subvenție lunară de 2.250 de lei timp de un an de zile.

În județul Suceava, conform statisticilor de la Ministerul Muncii, sunt declarate, în trimestrul II al anului 2019, 23.065 de mii de persoane cu handicap, fiind incluse toate gradele. Din numărul total, 5.577 de persoane prezintă un handicap fizic, din care 239 sunt copii și 5.338 sunt adulți, iar un număr de 615 persoane prezintă un handicap auditiv, din care 42 sunt copii și 573 adulți.

Aceste măsuri, adoptate de către Guvenul PSD, vin în sprijinul persoanelor cu dizabilități în vederea încadrării facile și mai rapide pe piața muncii, acolo unde acestea se simt și sunt vulnerabile.

Sunt proiecte dezvoltate de guvernarea PSD, care vor aduce beneficii concrete pentru românii cu dizabilități, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Maricela Cobuz.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.