Patriarhul Daniel va deveni cetățean de onoare al Bucureștiului
Politic Social Ultima Ora

Patriarhul Daniel va deveni cetățean de onoare al Bucureștiului

Primăria Capitalei propune, într-un proiect de hotărâre, acordarea titlului de cetățean de onoare Patriarhului Daniel, se arată pe ordinea de zi a proiectelor care vor fi discutate în ședința Consiliului General din data de 31 ianuarie.

Patriarhul Daniel va deveni cetățean de onoare al Bucureștiului

Potrivit proiectului de hotărâre, ”Se acordă titlul de cetățean de onoare al municipiului București domnului Dan Ilie Ciobotea (Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române) în semn de recunoștință pentru activitatea social-filantropică, liturgică și misionară desfășurată în plan național și internațional”, scrie g4media.ro.

Primăria Capitalei este unul dintre principalii sponsori ai Catedralei Mântuirii Neamului. În luna decembrie 2018, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat majorarea cu 10 milioane de lei a banilor daţi de le bugetul Municipiului Bucureşti către Catedrala Naţională. Suma totală dată de Primăria Capitalei către Patriarhie doar pentru acest edificiu, în 2019, ajunge la 45 de milioane de lei, adică aproape 10 milioane de euro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.