Parlamentarii PSD sunt revoltați: Nu votăm bugetul!
Parlamentarii PSD sunt revoltați: Nu votăm bugetul!
Politic

Parlamentarii PSD sunt revoltați: Nu votăm bugetul!

Parlamentarii PSD sunt revoltați: Nu votăm bugetul!

Parlamentarii PSD sunt revoltați: Nu votăm bugetul! – este decizia lui Felix Stroe, Ministrul Transporturilor. El a hotărât să mute traseul autostrăzii Est – Vest prin Bacău – Braşov, fapt ce a stârnit reacţii la Iaşi. În cazul în care s-ar face autostrada inclusiv până în capitala Mol­dovei, acest lucru ar însemna o creştere a traseului. Până la Budapesta, ar fi 200 de km în plus.

Dacă Iaşul nu se va regăsi la finanţare cu un proiect major, parlamentarii PSD de Iaşi ar lua în calcul un vot de respingere la legea bugetului de stat. Vasile Cîtea a spus ieri:

„Cel puţin autostrada“

Pe această temă, a avut loc o întâlnire în „cerc restrâns“ iar singurul deputat care a mai putut fi contactat telefonic ieri a fost Vasile Axinte. El a confirmat că există o astfel de variantă, dar nu s-a exprimat la fel de tranșant ca Cîtea.

„Autostrada este un subiect pe care l-am convenit inclusiv cu ceilalţi parlamentari din zona Moldovei. Vom avea o discuţie foarte serioasă cu conducerea partidului, conducerea Camerei şi cu premierul, sperăm, în care să ne exprimăm opinia şi punctul de vedere. Aşa cum am declarat, am girul colegilor noştri, nu vom susţine bugetul dacă nu ne vom găsi reprezentaţi în acest buget, cel puţin cu autostrada“

Primarul Mihai Chirica a salutat intenţia parlamentarilor PSD. Edilul Iaşului i-a solicitat mi­nistrului Felix Stroe să spună precis care sunt planurile autorităţii pe care o conduce în ceea ce priveşte autostrada Iaşi – Târgu Mureş.

„Când ai intenţia de a face, faci. Când ai intenţia de a tergiversa, faci modificări interminabile şi fără rezultat. Aş vrea să apară naţiunii domnul ministru Stroe, într-un moment de luciditate şi în cunoştinţă de cauză, în care să spună foarte clar termenele de implementare ale proiectului, asta înseamnă să fi responsabil pe funcţia pe care o ocupi“

Petru Movilă, deputatul PMP, a făcut un apel la unitate către toţi factorii politici pentru a sprijini împreună orice proiect major al Iaşului. Parlamentarii PSD, PNL, USR, ALDE şi PMP au semnat un amendament comun la legea bugetului de stat pentru alocarea de fonduri cu scopul de a debloca proiectul autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş. Ministrul Stroe a declarat însă altceva: autostrada Iaşi – Tg. Mureş înseamnă autostrada Iaşi – Bacău – Braşov – Târgu Mureş.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.