Pandemia de COVID-19 va continua să domine agenda comună europeană 1
Politic Ultima Ora

Pandemia de COVID-19 va continua să domine agenda comună europeană

Senatorul Angel Tîlvăr: ”Pandemia de COVID-19 va continua să domine agenda comună europeană”.La 1 ianuarie 2021, Portugalia a preluat mandatul Președinției rotative a Consiliului UE.

”Este nevoie să consolidăm ce am dobândit în lupta cu pandemia, să evităm greșelile trecute și să facem față, într-o manieră efectivă, provocărilor prezente”, a afirmat domnul Angel Tîlvăr.

În intervenția sa, senatorul Angel Tîlvăr a remarcat, în mod pozitiv, ”asimilarea coeziunii, care a fost parte a motto-ului Președinției României la Consiliul UE, ca valoare comună europeană, definitorie pentru procesul de consolidare a modelului social european, promovat de Președinția portugheză. Consider că este necesar un efort de creștere a încrederii cetățenilor în modelul social european, prin promovarea unei uniuni bazate pe valorile comune: solidaritatea, convergența și coeziunea”.

Totodată, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României a subliniat că la viitorul Summit din luna mai din Porto, implementarea măsurilor Pilonului European al Drepturilor Sociale trebuie evaluată, cu atât mai mult cu cât punerea lor în aplicare a fost promovată de către Președinția română a Consiliului UE.

”Mă bucur să aduc în discuție faptul că România a avut o contribuție semnificativă în domeniul social, prin adoptarea Directivei privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată, a Directivei privind transparența și previzibilitatea condițiilor de muncă, precum și a Regulamentului privind înființarea Autorității Europene pentru Muncă”, a mai spus senatorul PSD.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.