Orban cere demisia lui Tăriceanu din fruntea Senatului. "E trompeta anti-UE" 1
Politic Ultima Ora

Orban cere demisia lui Tăriceanu din fruntea Senatului. „E trompeta anti-UE”

Liderul PNL, Ludovic Orban, solicită demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, considerând că a adus grave prejudicii României prin poziţiile împotriva instituţiilor europene.

„Consider revoltător modul în care, astăzi, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a permis să enunţe o serie de poziţii împotriva instituţiilor europene şi să aducă, astfel, grave prejudicii României. Călin Popescu-Tăriceanu a uzurpat funcţia de preşedinte al Senatului întrucât pentru poziţiile exprimate în cadrul reuniunii Asociaţiei Senatelor din Europa nu a avut mandat din partea senatorilor, dar a vorbit în numele lor. A devenit tot mai clar faptul că domnul Tăriceanu este susţinătorul făţiş al unui proiect anti-european şi trompeta intereselor contrare apartenenţei României la Uniunea Europeană. Susţin acest lucru întrucât Călin Popescu-Tăriceanu nu se află la prima abatere, dar în acest moment lucrurile au devenit extrem de grave. Prin poziţiile domniei sale, iresponsabile, încalcă jurământul depus în calitate de demnitar al statului român, iar această conduită echivalează cu o formă de trădare a intereselor României. (…) În numele PNL, solicit demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru că nu poate să rămână în această poziţie o persoană care utilizează funcţia deţinută împotriva intereselor fundamentale ale României şi a voinţei existente la nivelul acestei instituţii fundamentale”, afirmă Orban, într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

„Alăturate declaraţiilor recente ale lui Liviu Dragnea referitoare la UE şi NATO, afirmaţiile lui Călin Popescu-Tăriceanu devoalează un plan al liderilor PSD-ALDE de izolare a României în cadrul Uniunii Europene. Nu exclud chiar ca aceşti doi indivizi să ajungă să cocheteze, în mod oficial, cu scoaterea României din UE, în cazul în care oficialii europeni nu le îndeplinesc hachiţele”, adaugă liderul PNL.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii