Operațiunea ”Aducem Steagul Înapoi” va ajunge la Guvern pe 6 martie 1
Politic Social Ultima Ora

Operațiunea ”Aducem Steagul Înapoi” va ajunge la Guvern pe 6 martie

Un grup de români din diaspora a demarat o acțiune inedita, menita sa atragă atenția asupra derapajelor anti-europene ale guvernului de la București. Acțiunea Aducem Steagul Înapoi își propune să reamintească coaliției guvernamentale apartenența europeană a României, dar si sa transmită tuturor românilor că nu sunt singuri și că trebuie să se unească pentru a construi împreună. Operațiunea Aducem Steagul Înapoi. Ștafeta cu steagurile a ajuns astăzi la Sibiu și, după încă două opriri în Brașov și Pitești, va ajunge la Guvernul României și Parlamentul României în data  de 6 martie.

Operațiunea ”Aducem Steagul Înapoi” va ajunge la Guvern pe 6 martie 2

Pe lângă dezvoltarea unei retorici anti-europene, oficialii de la București au mers până intr-acolo încât au omis sa mai arboreze drapelul Uniunii Europene la învestirea cabinetului Dăncilă. Pentru a readuce drapelul UE acolo unde îi este locul în guvern – lângă tricolorul românesc – acțiunea civică Aducem Steagul  Înapoi, pornită dinspre diaspora, își propune, ca printr-o ștafetă umană să transmită guvernului României două drapele ale Uniunii Europene preluate demonstrativ direct de la Parlamentul European din Bruxelles. Steagurile sunt însoțite de un imens drapel UE cu dimensiuni de 10,5m/7m – semn al unității civice românești în jurul valorilor europene și simbol al protecției împotriva abuzurilor de putere ale actualei coaliții de guvernământ.

Ștafeta umana care transportă steagurile din mână-n mână a fost pusa în mișcare acum circa două săptămâni și a străbătut deja Europa, trecând pe la comunitățile de români din Zürich, Stuttgart, Bruxelles, Strasbourg, München si Budapesta. Cele doua steaguri, împreună cu marele drapel UE au fost predate de către românii din diaspora, românilor din tară, sâmbătă la Vama Borș. De acolo steagurile au înaintat prin Romania, din oraș în oraș, spre București, fiind fluturate în piețele publice din Oradea, Tg. Mureș, Arad, Timișoara, Deva și Alba Iulia în cadrul unor manifestații publice proeuropene. Astăzi, ștafeta a ajuns la Sibiu, după care se va îndrepta spre Brașov și Pitești, destinația finală fiind atinsă pe 6 martie la Guvernul României din București.

Organizată în jurul Marelui Drapel și a steagurilor-mesager aduse direct de la Bruxelles, acțiunea transnațională Aducem Steagul  Înapoi marchează pe tot traseul său unirea românilor din diaspora cu cei din țară, spun organizatorii.

 

Operațiunea ”Aducem Steagul Înapoi” va ajunge la Guvern pe 6 martie 3

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.