Guvernul dă bani mai mulți celor din educație
Lovitură la Guvern
Politic Ultima Ora

Omul PSD și-a dat DEMISIA din Guvern. A stat în funcție fix 1 an. Acuzații foarte grave

Omul PSD și-a dat demisia  din Guvern chiar la începutul anunlui 2023. 

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Mica Oprea, PSD, a anunţat, vineri, că cere demisia din Guvern, începând cu data de 1 februarie, 2023.

În luna decembrie 2022, angajații instituției, dar și lideri politici locali au acuzat-o de comportament nepotrivit în relația cu subordonații și i-au cerut demisia.

„Astăzi, 13 ianuarie 2023, am luat decizia de a solicita eliberarea din funcţia de prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud începând cu data de 1 februarie.

În întreaga mea carieră profesională am avut ca prioritate cetăţeanul şi interesul lui.

Cred în reformă, în modernizarea sistemului public, în responsabilitate şi implicare totală din partea fiecărui angajat în sistemul public faţă de cetăţenii care contribuie la bugetul de stat.

Munca la stat, făcută cu responsabilitate, înseamnă corectitudine şi implicare 100%.

Cine nu are aceste calităţi şi pune interesul personal deasupra celui colectiv, nu se poate afla în slujba oamenilor cu adevărat.

Mulţumesc pentru colaborarea instituţională tuturor celor cu care am muncit în această perioadă şi în primul rând, cetăţenilor judeţului Bistriţa-Năsăud.

Dumnezeu să ne ajute fiecăruia aşa cum gândim şi facem!”, a scris Mica Oprea, pe Facebook.

Prefectul de Bistrița-Năsăud și-a dat demisia din Guvern
Prefectul de Bistrița-Năsăud și-a dat demisia din Guvern

La finalul anului 2022, prefectului Mica Oprea i s-a cerut demisia din partea mai multor angajați ai Prefecturii la care s-au adăugat lideri politici locali, fiind acuzată de atitudini nepotrivite în relaţia cu unii angajaţi ai Instituţiei Prefectului.

Mai mulți angajați din cadrul Instituției Prefectului au trimis chiar un memoriu Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode prin care amenințau chiar cu greva.

„Doamna Mica Oprea, în calitate de prefect al județului Bistrița-Năsăud a manifestat încă de la instalarea în funcție o atitudine ostilă față de toți angajații, fie cunoscuți din perioada lucrată anterior în instituție, fie necunoscuți.  (…)

Și-a exprimat verbal intenția de a se răzbuna pe toți pe care i-a considerat responsabili de pierderea calității de subprefect al județului în anul 2009, cităm: „voi ați rămas și eu a trebuit să plec, acum veți pleca voi”.

„Eu am venit aici să mă răzbun. S-a făcut o reparație istorică după ce am fost dată afară în 2009. Niciunul nu mi-a luat partea atunci”, precizează funcționarii în memoriu, citat de Bistrițeanul.

„Toate aceste acțiuni au avut ca efect crearea unui mediu de lucru nesănătos și distructiv, în care ne este tot mai dificil, dacă nu imposibil să ne îndeplinim sarcinile de lucru.

Au apărut și efectele negative de pe urma stresului prelungit: anxietate, insomnii, atacuri de panică, migrene, depresii, șocuri emoționale reacționale, dereglări psihosomatice, metabolism afectat ori dereglat, hipertensiune arterială, concedii medicale, fluctuații ale forței de muncă, utilizarea de medicamente antidepresive”, se mai spune în document.

Angajații Instituției Prefectului cer sancționarea șefei lor pentru discriminare, hărțuire, dar și pentru nerespectarea altor prevederi legale.

Mica Oprea a fost numită prefect în 13 ianuarie 2022 la propunerea organizaţiei PSD Bistriţa-Năsăud, fără a fi membru de partid.

Mica Oprea a fost numită în Guvern în 13 ianuarie 2023
Mica Oprea a fost numită în Guvern în 13 ianuarie 2023

”Este o onoare să fiu numită în funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud, al dumneavoastră, al tuturor. Totodată, privesc acest act ca pe o responsabilitate, nu ca pe un privilegiu, înțelegând complexitatea perioadei prin care trecem cu toții.

Cu ajutorul echipei de la Instituția Prefectului, pe care, în mare pare o cunosc, fiindu-mi colegi, în perioada în care am mai muncit împreună și a experienței administrative, vom face tot ce ne stă în putință să fim alături de oameni.

Dorința mea este să fiu un prefect al unității, echilibrului, înțelegerii, transparenței și bunei cooperări cu autoritățile publice locale din județ, cu instituțiile statului și cu serviciile publice deconcentrate, dar și cu colegii din cadrul instituției, solicitând implicare și responsabilitate pentru eficientizarea activității și cuantificarea rezultatelor.

Îmi doresc ca Instituția Prefectului să fie ancorată-n realitate, axată pe rezolvarea problemelor cetățenilor județului nostru, răspunzând în spiritul legii, tuturor solicitărilor venite din partea acestora.

Vă asigur de implicarea mea în toate provocările pe care le voi întâlni, astfel încât să fie evitate blocajele administrative.Așadar, sunt hotărâtă ca împreună cu cei doi subprefecți, domnii Atilla-Lehel Decsei și Ioan Zăgrean să îmi pun toată experiența și priceperea în slujba oamenilor din județul Bistrița-Năsăud și să rezolvăm orice situație, în spiritul legii.

Mulțumesc tuturor!”, spunea la depunerea jurământului, Mica Oprea

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.