Omul lui Băsescu, le-a scris lui Orban și Ciolacu. Cere eliminarea pensiilor speciale și 300 de parlamentari 5
Politic Ultima Ora

Omul lui Băsescu, le-a scris lui Orban și Ciolacu. Cere eliminarea pensiilor speciale și 300 de parlamentari

Preşedintele PMP Eugen Tomac a transmis o scrisoare deschisă către liderul PSD Marcel Ciolacu, preşedintele PNL Ludovic Orban, liderul USR Dan Barna şi cel al Pro România Victor Ponta în care solicită adoptarea proiectului de lege al partidului privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari şi primari şi iniţiativa care prevede reducerea la 300 a numărului de parlamentari.

”Populismul și pensiile specialeEu mi-am dat demisia din Parlament anul trecut, nu anul acesta cu 10 zile înainte de alegeri, dar nu le pot spune oamenilor că odată ce mi-am dat demisia nu voi avea pensie specială.

Teoretic, nu am un mandat întreg 2016-2020, pentru că în iunie 2019 am plecat din Camera Deputaților.

Eu în schimb am un mandat întreg 2012-2016 și, conform prevederilor din lege, beneficiez de pensie specială. Pentru un mandat întreg și cei doi ani și jumătate de mandat din 2016-2019.

Omul lui Băsescu, le-a scris lui Orban și Ciolacu. Cere eliminarea pensiilor speciale și 300 de parlamentari 6

Prin urmare, ceea ce am făcut totuși pentru a nu beneficia de pensie, am declarat în plenul Camerei Deputaților, cerând sa se consemneze în stenogramă, care se publică în Monitorul Oficial că renunț la acest drept. Am fost singurul parlamentar care a făcut asta!!!

Mai mult decât atât, dacă astăzi toți parlamentarii noștri și-ar da demisia, dar ei mai au mandate întregi demisia lor nu are niciun efect.

Omul lui Băsescu, le-a scris lui Orban și Ciolacu. Cere eliminarea pensiilor speciale și 300 de parlamentari 7

Așa este și în cazul celor de la USR, ei azi își dau demisia, dar peste zece zile toți sunt realeși, dacă nu eliminăm pensiile speciale totul rămâne praf in ochi. PMP azi va depune din nou o solicitare prin care cere convocarea Birourilor Permanente Reunite și aducerea în plen a legii prin care cerem eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari și primari.

Aceasta este soluția, eliminarea, pentru că demisia și-a dat-o și Dragnea și mulți alții, dar pensiile au rămas”, scrie Tomac pe facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.