Daniel Constantin refuză să semneze listele ALDE. Norica Nicolai, Daniel Barbu și Renate Weber, în pom. Nu intră la europarlamentare
Politic Justiție Social Ultima Ora

Norica Nicolai şi Renate Weber se țin cu dinții de ordonanța care îi scapă pe CORUPȚI

Norica Nicolai şi Renate Weber au dat asigurări că nu este nici o problemă cu Ordoananța pentru corupți. Europarlamentarii ALDE au declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Constanța că promovarea unei Ordonanţe de Urgenţă privind contestaţia în anulare este necesară și  nu se poate vorbi de o amnistie mascată deoarece procesele se vor rejudeca.

Norica Nicolai: „Este necesar pentru că completele nelegal constituite sunt motive în actualul Cod de nulitate absolută a procesului şi în condiţiile astea când eu am prevedere deja în Cod eu trebuie să fac în aşa fel încât să pot să pun această prevedere în vigoare. Ca atare, să repun în termen pe cei care au ieşit din termenul pentru contestaţia în anulare. Deci este absolut firesc”.

Renate Weber: „Nu e amnistie, se duc în instanţă. Poate mulţi sunt recondamnaţi, sper ca cei care au fost achitaţi să îşi păstreze achitarea, dar nu poţi să ştii niciodată ce se întâmplă când se rejudecă. (…) Nu este o amnistie şi este evident că pentru viitor. Haideţi să facem o analogie. Legea retrocedărilor imobilelor care au fost confiscate de regimul comunist, legea s-a aplicat pentru viitor, dar confiscările nu s-au petrecut în trecut?”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.