Norica Nicolai a mințit jurnalistii germani că PSD-ALDE a modificat Legile Justiției ca să scape de Securitate
Norica Nicolai, despre moțiunea de cenzură. Cu ce condiții va semna
Ultima Ora Politic

Norica Nicolai, despre moțiunea de cenzură. Cu ce condiții va semna

Norica Nicolai a declarat că ALDE nu poate semna, în contextul de față, moțiunea de cenzură, fără a putea vizualiza finalitatea ei și a avea siguranța unui program de guvernare, al unui premier, un program politic, lucruri pe care Ludovic Orban și PNL nu le pot garanta.

„Din punctul meu de vedere, am rezerve și condiționez această variantă de conținutul moțiunii și de pașii de urmat. Domnul Ludovic Orban nu este o garanție și pentru un program de guvernare. Noi ne-am retras de la guvernare, nemulțumiți de maniera în care se guvernează și nu dorim să susținem o guvernare în care improvizația să fie regula”, a afirmat Președintele Consiliului Național al ALDE, pentru RFI.

Norica Nicolai a precizat că ALDE va analiza moțiunea în momentul în care liberalii o vor trimite și către celelalte partide, iar după ce vor avea textul moțiunii și se vor lămuri toate aspectele, ALDE se va întruni pentru această temă și vor hotărî ce anume își asumă.

”Va trebui să vedem ce conține această moțiune de cenzură, pentru că dacă facem un exercițiu constituțional, asta este moțiunea de cenzură, fără a vedea finalitatea ei și fără a avea o opțiune, un alt Guvern, un alt premier, un alt program politic, cred că e prematur să discutăm, dar vom analiza această moțiune de cenzură, în momentul în care PNL o va trimite și celorlalte partide cărora le cere sprijinul (…) Trebuie să vedem și la ce se referă această moțiune, care sunt reproșurile, pe care trebuie să le analizăm, să vedem ce ne asumăm și ce nu ne asumăm și în funcție de acest lucru va trebui să și decidem (…). În momentul în care vom avea textul moțiunii, vom avea o întâlnire a forurilor noastre și vom decide în raport de acest lucru”, a explicat fostul eurodeputat, Norica Nicolai.

Norica Nicolai a mai precizat că ALDE are nevoie să știe foarte clar ce presupune moțiunea, pentru că altfel, putem intra într-o criză politică, ceea ce ar compromite subiectul prioritar, anume alegerile prezidențiale.

„Va trebui să avem o certitudine clară, să știm ce conține moțiunea, pe ce teme se axează și care sunt pașii de urmat, pentru că altfel, intrăm într-o criză politică, în plină campanie pentru alegerile prezidențiale și riscăm după părerea mea să compromitem o dezbatere serioasă și necesară, care e cea pentru alegerile prezidențiale”, a reiterat membrul ALDE.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.